Dark Mode On / Off

5 stappen om jouw schilderij veilig te verzenden naar het buitenland

Ben je kunstenaar en wil je jouw prachtige schilderijen over de hele wereld verzenden naar liefhebbers? Dan ben je vast bekend met de risico’s die hierbij komen kijken. Van beschadigingen tot verlies van het schilderij – het kan allemaal gebeuren tijdens het transport. Maar geen paniek, in deze blog deel ik vijf stappen om ervoor te zorgen dat jouw schilderij veilig en ongeschonden aankomt op zijn bestemming, waar ter wereld die ook is! Dus lees snel verder voor onze handige tips.

 1. Kies de juiste verpakking. Het is belangrijk om een stevige doos of kist te kiezen die precies past bij het formaat van het schilderij. Zorg ervoor dat er geen ruimte over is in de doos, omdat dit kan leiden tot beschadiging tijdens het transport.
 2. Vul de doos met noppenfolie of andere soorten beschermende materialen. Zorg ervoor dat het schilderij niet kan verschuiven in de doos en dat er geen ruimte over is waarin het kan bewegen.
 3. Kies een betrouwbare vervoerder. Het is belangrijk om een vervoerder te kiezen die gespecialiseerd is in het transport van kunstwerken.
https imagecdn.copymatic.ai img 7ry1zgkkatnqj4jevum0of6i

Welke materialen heb je nodig om een schilderij te verzenden?

Als je een schilderij naar het buitenland wilt verzenden, moet je eerst bepalen welke soort verpakking het beste is voor jouw schilderij. Daarnaast heb je ook speciaal materiaal nodig om ervoor te zorgen dat het schilderij tijdens het transport niet beschadigd raakt. 

Om te beginnen moet je bepalen of je het schilderij in een doos gaat verzenden of liever in een in een koker, dus opgerold, verzendt. Als je kiest voor een doos, kun je ervoor kiezen om een ​​kartonnen doos of een speciale kunstdoos te gebruiken. Beide opties bieden goede bescherming, maar de speciale kunstdoos is wat duurder. Als je ervoor kiest om het schilderij opgerold in een koker te verzenden, heb je speciale kartonnen kokers nodig die stevig genoeg zijn.

Hoe pak je het schilderij in?

 • Pak een groot, vierkant blad karton en plak deze rondom het schilderij met behulp van plakband, zodat het schilderij in het midden zit.
 • Pak een stuk noppenfolie en leg dit op de achterkant van het schilderij.
 • Leg het pakket in een doos die groot genoeg is om het schilderij niet te laten bewegen tijdens transport. Vul eventuele ruimtes in de doos met noppenfolie om ervoor te zorgen dat het schilderij niet gaat verschuiven of beschadigen.
 • Sluit de doos goed af met plakband en voeg eventueel ook lint toe voor extra stevigheid.
 • Gebruik tape met de tekst: “FRAGILE”.

Welke verzendmethode kies je?

Als je een schilderij wilt verzenden naar het buitenland, is het belangrijk om de juiste verzendmethode te kiezen. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je schilderij veilig en op tijd aankomt:

Voordat je überhaupt begint met het verzendproces, is het belangrijk dat je enkele dingen uitzoekt: 

 • Hoe groot is het schilderij? Dit bepaalt namelijk welke soort verpakking en welk soort transportmiddel geschikt zijn.
 • Waar gaat het schilderij naartoe? Je moet weten of er speciale regels zijn voor het land waar je het naartoe stuurt. 
 • Wat is de waarde van het schilderij? Als je weet hoeveel het schilderij waard is, kun je beter inschatten hoeveel verzekering je nodig hebt.

De laatste controle:

 1. Controleer of het schilderij in een stevige verpakking zit die het schilderij beschermt tijdens het transport.
 2. Zorg ervoor dat er geen scherpe voorwerpen in de verpakking zitten die het schilderij kunnen beschadigen.
 3. Controleer of alle verzend documenten (bijvoorbeeld een factuur of exportdocument) aanwezig zijn en correct zijn ingevuld.
 4. Informeer de ontvanger van het schilderij op tijd over de te verwachten leveringsdatum, zodat de ontvanger rekening kan houden met het tijdstip voor het ontvangen of ophalen van het pakket.
 5. Maak een foto van het pakket met de barcode voordat je het afgeeft bij de post of koerier, zodat je later kan controleren of het pakket daadwerkelijk onbeschadigd is aangekomen.

Benodigde materialen online kopen

Hier zijn wat links naar webshops waar je materialen kunt kopen voor het verzenden van je schilderij.

l schilderijdoos

Schilderijdoos

Zeer handig! Je kunt zo je schilderij erin schuiven.

In 6 maten verkrijgbaar.

Klik op de foto om naar de website te gaan.

laptopdoos

Laptopdoos

Zeer handig voor kleinere schilderijen. Het heeft een binnendoos, waardoor er meer ruimte is tussen je schilderij en de doos.

doos

Zelf samenstellen

Je kunt iedere gewenste maat doos aanschaffen die je nodig hebt.

traagschuim op maat.jpg

Schuimrubber op maat snijden.

Bij deze onlineshop kun je alle soorten en maten schuimrubber kopen.

hoek

Schuimrubber hoeken

Ideaal dat je ze gewoon kunt kopen.

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.