Dark Mode On / Off
Portrettekening Dick

Dompel jezelf onder in de kunst van gedetailleerd tekenen van portretten met potlood en ontdek dat ook jij verbazingwekkend lijkende portretten kunt leren tekenen waarvan iedereen steil achterover slaat en niemand, zelfs jij niet, wist dat je dit in je had.

Wat ga je leren?

Tijdens de eerste 6 lessen leer je alle onderdelen van het gezicht tekenen op een gedetailleerde manier. We werken alleen met een HB-potlood op papier. In de laatste vier lessen gaan we daadwerkelijk portretten tekenen. Je zult versteld staan van wat je in deze 10 lessen allemaal hebt geleerd.

Verwacht geen oppervlakkige schetsen; in plaats daarvan bieden we diepgaande uitleg en boeiende oefeningen waarmee je deze elementen vanuit diverse perspectieven kunt vastleggen. Gewapend met slechts papier en potlood, zul je ontdekken hoe je de ziel in elk detail kunt vangen.

Als je niet de cursus portret tekenen helemaal wilt volgen, maar alleen de onderdelen, dan zijn de aparte workshops-ogen-monden-neuzen-oren-handen-voeten wellicht een uitkomst.

Locatie:

Stap binnen in de betoverende omgeving van de Stadsfabriek, waar het licht speelt met je creativiteit en je omringd door een inspirerende sfeer. Hier vind je niet alleen een plek om te tekenen, maar ook een thuis waar je je snel op je gemak zult voelen, omringd door gelijkgestemden die de kunst van het vastleggen van de menselijke vorm verkennen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Of je nu een beginnende kunstenaar bent zonder eerdere tekenervaring of een doorgewinterde tekenaar die op zoek is naar verdieping, deze workshop is op maat gemaakt voor jou. Wees gerust, je hoeft geen ervaren tekenaar te zijn om deel te nemen. Voor degenen met wat tekenervaring biedt deze workshop een boeiende verdieping, terwijl beginners stap voor stap begeleid worden in de kunst van het tekenen van ogen, oren, neuzen, monden, handen en voeten.

Inclusief:

Naast het gebruik van hoogwaardige tekenmaterialen, bieden we je een moment van ontspanning met een heerlijk kopje koffie of thee en wat lekkers. Het enige wat je hoeft mee te nemen is een goed humeur en een open geest. Laat je creatieve zelf de vrije loop en ontdek de magie van het vastleggen van de menselijke anatomie op papier. Maak je klaar voor een cursus die niet alleen je tekentechnieken verbetert, maar ook je artistieke zintuigen doet ontwaken. Kom en ontdek de schoonheid van het tekenen van ogen, oren, neuzen, monden, handen en voeten!

Lesprogramma – 1 keer per 2 weken op zaterdagmiddag

Neuzen: 17 februari 2024
Monden: 2 maart 2024
Oren: 23 maart 2024
Handen: 30 maart 2024
Ogen: 3 februari 2024
Voeten: 11 mei 2024
Portret: 1 juni 2024
Portret: 15 juni 2024
Portret: 29 juni 2024
Portret: 13 juli 2024

In de galerie kun je voorbeelden bekijken van portretten die Jennie heeft getekend.

Cursus portrettekenen

Duur: 3 uur – 1 keer per 2 weken op zaterdagmiddag
Tijdstip: 13:00 – 16:00 uur
Kosten: € 250, – incl. btw
Plaats: Stadsfabriek, Medelsetraat 5, 4005 VA, Tiel.
Inclusief: alle materialen, koffie en thee.
Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 10

NIEUWSBRIEF