Dark Mode On / Off

Betreed de betoverende wereld van portretschilderen met deze meeslepende cursus! Ontdek de kracht van expressie terwijl je jouw creativiteit de vrije loop laat en de kunst van het vastleggen van de menselijke ziel onthult.

Deze cursus gaat verder dan alleen het aanleren van technieken; het is een reis naar het hart van artistieke zelfexpressie. Leer stap voor stap hoe je met olieverf een portret tot leven brengt, van het vastleggen van gelaatsuitdrukkingen tot het spelen met licht en schaduw voor een dramatisch effect.

Jennie zal niet alleen elke techniek demonstreren, maar ook de essentie van het portretteren overbrengen. Dit is jouw kans om te leren hoe je de diepte van de ziel kunt vangen op het canvas, elke penseelstreek doordrenkt met emotie en karakter.

Schrijf je in voor deze cursus en ontdek de vreugde van het creëren van unieke portretten die de essentie vastleggen. Laat je inspireren door de magie van olieverf en de mogelijkheid om met elke penseelstreek een verhaal te vertellen. Ben je klaar om de wereld van portretschilderen te verkennen en jouw artistieke reis te beginnen?

Programma cursus portretschilderen met olieverf

Les 1: kennismaken en uitleg materialen en penselen
Les 2: Portret tekening op doek zetten
Les 3: De eerste onderschildering in omber
Les 4: Tweede onderschildering met grijstinten
Les 5: Achtergrond
Les 6: Huidtinten
Les 7: Haren
Les 8: Kleding
Les 9: Glaceren
Les 10: Finishing touch.

Locatie:

Het gebouw van de stadsfabriek is een heerlijke locatie met prachtig licht, waardoor je je al snel thuis zult voelen en in gezelschap met anderen inspirerende lessen zult ervaren.

Voor wie?

Voor deze cursus hoef je nog geen ervaring te hebben. Voor kunstenaars die wel ervaring hebben, is deze cursus een verdieping, want voor iedereen die wil leren schilderen met olieverf of zich wil verdiepen in het schilderen van portretten krijgt stap voor stap les over het portretschilderen in de laag-over-laag methode. Naast de algemene groepslessen krijg je veel persoonlijke aandacht en begeleiding. 

Voor praktische informatie en een lijst van benodigde materialen, klik hier.

Portretten die Jennie heeft geschilderd kun je vinden in de galerie.

Portretschilderen met olieverf
start woensdagochtend 2 oktober 2024

Aantal lessen: 10
Niveau: beginners en gevorderden
Data: 2-10, 9-10, 16-10, 23-10, 30-10, 6-11, 13-11, 20-11, 27-11, 4-12,
Tijd: 09:00 – 11:30 uur
Dag: Woensdagochtend
Plaats: Stadsfabriek, Medelsestraat 5, 4005 VA, Tiel.
Inclusief: Koffie/thee, exclusief materialen. Kijk hier naar de materialenlijst.
Kosten: € 250,- incl. btw
Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 10

NIEUWSBRIEF

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.