Dark Mode On / Off

De boodschap is een profetisch verhaal waar alle religies van de wereld worden aangesproken dat we niet moeten vechten en dat we allen gelijk zijn en elkaar moeten helpen voor de tijd die komen gaat. Dit verhaal heb ik van februari tot mei in 2014 geschilderd met olieverf op zelf geprepareerd linnen. Het formaat is 160 cm × 240 cm.

Profetisch geschilderd

Tijdens het schilderen van De Boodschap ontving ik berichten. De rode maan moest ik pas op de laatste dag schilderen en ik moest het water rood als bloed maken. De betekenis ervan wist ik op dat moment nog niet. 

Eerst hoorde ik niet goed welke kant het op moest gaan en na het schilderen van een modello van het eerste ontwerp, ben ik helemaal opnieuw begonnen, omdat ik voelde dat ik niet de juiste richting op ging.

Symboliek van De Boodschap

In de strijdwagen zitten Jezus, Mozes, Boeddha en Mohammed. Mohammed heeft geen gedaante, maar is uit respect als een licht geschilderd.

De boodschappers komen terug naar de aarde in een strijdwagen met witte paarden om de mensen te vertellen dat ze zich moeten verenigen. Alle religies moeten zich verenigen. Alle mensen moeten zich verenigen om te strijden tegen het kwaad wat komen gaat.

Het gebouw erachter beeldt de poort van de hemel uit met rondom het alziende oog. God heeft de aarde in handen. Het hoofd ontbreekt als symbool dat God geen persoon is. Het is alles wat is. 

De rode maan stond in november 2014 werkelijk aan de hemel. 

Het water is bloedrood gekleurd, want als mensen niet luisteren, zal er veel lijden en dood zijn. Als mensen luisteren, kan dat de val van de Cabal betekenen.

Zij komen de boodschap brengen naar de mensheid in een strijdwagen. Zij gaan de strijd aan met het kwaad die in de mensen zelf schuilt: door de angst die in de mensen leeft. Je kunt geen twee heren dienen betekent: Je hebt twee keuzes, een van liefde of een van angst. Je kunt niet angstig zijn en tegelijkertijd liefde voelen. Laat je angst los, dan geeft God je de wereld. Je komt dan in het koninkrijk van God, wat betekent dat je wakker bent en de werkelijkheid kunt zien. Dat is wat er NU speelt. 

Luister alleen naar de stem die in jou is. Dat is de waarheid: de juiste weg is kiezen voor liefde. Alles wat angstig maakt is niet de juiste weg. Wordt wakker en maak de juiste keuzes! Luister nu naar je innerlijke stem. Als je stil bent, dan weet je dat het je eigen waarneming is die jouw gevoel laat spreken. 

Jezus, Mozes, Mohammed en Boeddha staan als vrienden dicht bij elkaar in de strijdwagen. Zij zijn boodschappers uit het verleden, nu en de toekomst. Jezus was geen Christen, Boeddha was geen Boeddhist, Mozes was geen Jood, Mohammed was geen Moslim. Zij waren profeten die de boodschap van de liefde kwamen brengen.

De strijdwagen is het symbool voor de strijd aangaan in jezelf. Keuzes maken waar je blij van wordt en alles wat je angstig maakt verwerpen of overwinnen.

Religies in de wereld zijn gemaakt door mensen die macht willen over anderen. Religies zaaien angst, schuld en verdeeldheid onder de mensen. Geloven in een God die in jou is, is geloven in een levende God. Daar zijn geen religies of kerken voor nodig. We zijn allen broeders en zusters, we zijn gelijken en hebben elkaar nodig. Iedere goede daad is een daad van liefde en komt van God – die in jou is.

Wat je aandacht en liefde geeft wordt versterkt. Het geeft je kracht. Door te geven ontvang je tegelijkertijd. Dat is een universele wet.

De paus ligt naast de moslim op de grond, waarmee symbolisch wordt weergegeven dat wij allen gelijk zijn. Zij kijken in de spiegel waarop zij staan, maar zien zichzelf niet. De spiegel loopt over in water waar de Boeddhisten en Joden in lopen. Water staat voor emoties, de vele regeltjes uit de religies die je tot slaaf maken van die regeltjes en waardoor je de stem in jezelf niet meer hoort. Waardoor je jezelf bent kwijt geraakt. Ze zien het licht en de waarheid niet en blijven geloven in illusies. Ze staan allen in de hemelpoort waar de zeven treden naar de hemel als symbool worden weergegeven.

De engelen zijn om ons heen om je te helpen je hoogste doel in het leven te bereiken. De vrije engelen ernaast symboliseren jouw vrouwelijke kant die jij bent in al je goedheid. De trap is toegankelijk voor iedereen. Liefde verhoogt onze vibratie.

Openbare expositie van De Boodschap

Dit schilderij staat samen met nog enkele portretten van mij en beelden van Frans Ebing samen met het Creatief Platform Tiel, geëxposeerd in een etalage van een winkel met een frontbreedte van 8 meter de Waterstraat in Tiel en is openbaar te bezichtigen. 

Mijn dank gaat uit naar Frans Ebing die zijn enthousiasme voor De Boodschap al in mei uitte en mij uitnodigde om deze in de etalage te plaatsen tijdens de kerstperiode.

Ze zijn hier te bezichtigen vanaf 6 december 2021 tot half januari 2022. 

Het schilderij is te koop via Singulart.

Ik vind het leuk om je mening te horen en stel je reactie op prijs

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.