Dark Mode On / Off

De reis van mijn Monarchvlinder schilderij van mijn atelier naar de Verenigde Staten

Heb je je weleens afgevraagd hoe een kunstwerk reist van het atelier van de kunstenaar naar een ander land? Nu, laat me je meenemen op een reis – de reis van mijn monarchvlinder schilderij. Van het nederige begin in mijn gezellige kleine atelier tot een aan de koper in de Verenigde Staten. Ga met me mee als ik vertel over de opwinding en de uitdagingen die gepaard gingen met het zien van mijn kunst die over de grenzen reisde en zijn stempel drukte op Amerikaanse bodem.

Aquarel Monarchvlinders

De inspiratie

Op een dag, ik was een jaar of tien, zag ik vlinders rondfladderen rond een grote vlinderstruik die vlak bij ons huis groeide. Ik was zo onder de indruk van de schoonheid en fragiliteit van de vlinders dat ik hier altijd een bijzondere aantrekking voor vlinders aan over heb gehouden. Ook het mysterie rondom vlinders, die van de rups die ontpopt tot vlinder, is bijzonder symbolisch. Pas in 2020 besloot ik een mooie foto te zoeken van vlinders en te oefenen met aquarel. Ik wist toen nog niet dat mijn schilderij drie jaar later een ongelooflijke reis zou maken!

Ik deelde mijn monarchvlinderschilderij voor het eerst op sociale media, en het trok al snel de aandacht. Pas in 2022 heb ik het op diverse online galeries geplaatst. Je weet nooit waar je kunst uiteindelijk terecht komt; bij een kunstliefhebber of in een museum.

Toen ik dit jaar het bericht kreeg dat het was verkocht, was ik natuurlijk erg blij. Het was een wonderlijke gedachte dat mijn schilderij helemaal over de wereld verscheept zou worden om bij iemand thuis te hangen. Een paar weken later arriveerde het veilig in zijn nieuwe huis.

Mijn inspiratie achter het schilderij

Toen ik de monarchvlinder ging schilderen, wist ik dat ik zijn schoonheid en gratie wilde vastleggen. Maar ik wilde ook het gevoel van hoop en mogelijkheid overbrengen dat dit insect belichaamt. De monarchvlinder is een opmerkelijk schepsel dat in staat is lange afstanden te vliegen en in barre omstandigheden te overleven. Deze veerkracht is iets waar we allemaal van kunnen leren, en dat is iets wat ik in mijn schilderij wilde laten zien.

Het proces van het schilderen van de monarchvlinder was een reis op zich. Ik begon met het schetsen van de algemene vorm van de vlinder, met behulp van referenties van foto’s en illustraties. Toen ik eenmaal de grote lijnen had, begon ik de details in te vullen. Vooral de vleugels waren een uitdaging, omdat die zo delicaat en ingewikkeld zijn. Maar ik zette door en maakte het schilderij uiteindelijk af. Ik had het Monarchvlinder schilderij met zoveel detail en precisie geschilderd, en ik was benieuwd hoe het door het publiek zou worden ontvangen.

Ik ben zo trots op dit schilderij, en het is echt een werk van liefde. Het is geïnspireerd door mijn eigen persoonlijke reis en door de ongelooflijke reis van de monarchvlinder zelf.

Sinds 2020 ben ik bezig geweest met het maken van aquarellen van dieren. Dit was de inspiratie om door te gaan en een Orakelkaarten-deck te creëren met maar liefst vijftig schilderijen.

Ook heb ik het schilderij gedigitaliseerd en gebruikt voor diverse toepassingen. O.a. briefpapier en notitieblokken.

Schilderproces

De reis van de monarchvlinder begint in mijn atelier, waar ik begin met een leeg doek en de basiscontouren van de vlinder schets. Als de schets klaar is, begin ik te schilderen in de basiskleuren die ik als ondergrond wil gebruiken. Als de basiskleuren klaar zijn, voeg ik de subtiele kleurdetails toe, zoals de oranje en gele tinten op de vleugels. Tenslotte voeg ik de laatste details toe, zoals highlights of schaduwen, om het schilderij dimensie en diepte te geven. Als het schilderij af is, wordt het gefotografeerd en vervolgens geüpload naar mijn website en online winkel. Vervolgens zet ik ze dan bij verschillende online galerieën te koop.

Klanten van over de hele wereld kunnen mijn monarchvlinder schilderij kopen via mijn online winkel, of via gerenommeerde online galerieën waar ik bij aangesloten ben. Het proces is eenvoudig – ze hoeven alleen maar hun winkelwagen toe te voegen en af te rekenen. Zodra hun bestelling is geplaatst en betaald, krijg ik bericht van de galerie en verstuur ik het schilderij binnen enkele werkdagen rechtstreeks vanuit mijn atelier naar de koper met een pick-up service, waar de galerie voor heeft gezorgd. Erg handig, want ik hoef de deur niet uit.

Uitdagingen voor verzending en levering

Verzenden en leveren kan om vele redenen een uitdaging zijn. Hier zijn een paar verzend- en leveringsproblemen die ik ben tegengekomen met mijn monarchvlinder schilderij:

  1. Het schilderij is ingelijst in glas, dus breekbaar, en moet het zeer zorgvuldig worden verpakt voor verzending. Dit kan wat tijdrovend en duur zijn, omdat verpakkingsmateriaal eenmaal niet goedkoop is.
  2. Het schilderij is een origineel kunstwerk, dus moet het voor de volle waarde verzekerd worden. Dit kan ook duur zijn.
  3. Ik woon in Nederland, dus het schilderij moet door de douane voordat het in de Verenigde Staten geleverd kan worden. Dit kan aanzienlijke vertragingen opleveren.

De koper

Sommige kopers laten weten hoe het schilderij hangt en sturen een foto. Andere kopers maken er foto’s van die ze delen op sociale media en heel soms wordt er zelfs een blogpost over geschreven. Maar de meeste kunstverzamelaar willen anoniem blijven, en daar hoor ik niets meer van. Ik hoop dat de koper blij met de toevoeging van mijn schilderij aan zijn collectie. Ik ben blij dat mijn werk een thuis heeft gevonden bij iemand die het waardeert.

Conclusie

De reis van mijn monarchvlinderschilderij van mijn atelier naar de Verenigde Staten is een ongelooflijke ervaring geweest. Ik ben nederig en dankbaar dat ik deze kans heb gekregen, waardoor ik een deel van mezelf kon laten zien en met de wereld kon delen door middel van een kunstwerk. Het is bevredigend te weten dat andere mensen waarderen wat ik doe en kunnen delen in mijn passie voor kunst. Ik kijk ernaar uit om deze reis voort te zetten terwijl ik doorga met het maken van prachtige stukken die vreugde, inspiratie en unieke perspectieven in hun leven brengen.

Voorgestelde artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.