Dark Mode On / Off

Zelfstandig & Sterk

In de Indiaanse spiritualiteit wordt de beer vaak geassocieerd met de Grote Geest of beschouwd als een spirituele gids. Zijn aanwezigheid in dromen of visioenen wordt vaak geïnterpreteerd als een teken van spiritueel ontwaken, leiding, of een oproep om een spirituele reis te beginnen. De symboliek van de beer strekt zich ook uit tot het gebied van genezing en geneeskunde. In inheemse culturen gelooft men dat de beer krachtige genezende vermogens bezit en wordt hij geassocieerd met geneeskrachtige planten en kruidenremedies. Zijn affiniteit met de natuur en intuïtief begrip van de helende eigenschappen van de omgeving maken hem tot een symbool van genezing en holistisch welzijn.

Hoewel de beer een positieve symboliek belichaamt, kan hij ook meer uitdagende aspecten vertegenwoordigen, zoals agressie en onvoorspelbaarheid, en ons eraan herinneren onze duistere en agressievere elementen te respecteren en te erkennen, en een evenwicht te vinden tussen kracht en agressie.
In artistiek opzicht is de beer een populair onderwerp geweest in verschillende vormen van expressie, dat een gevoel van ontzag, respect en bewondering oproept voor de natuurlijke wereld en zijn krachtige bewoners. Kortom, de symboliek van de beer omvat een reeks attributen en betekenissen die door de geschiedenis heen met mensen resoneren en hen verbinden met hun innerlijke kracht.

De boodschap van het Orakel

Een ontmoeting met een beer kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van ervaringen en context. Als orakelboodschap kan het zien van een beer kracht, macht en veerkracht betekenen. Hij dient als herinnering aan je innerlijke kracht en de moed die nodig is om uitdagingen in het leven te overwinnen. Omarm je kracht en maak gebruik van je aangeboren vermogens.

Introspectie en bezinning worden ook geassocieerd met beren, die bekend staan om hun winterslaap, een tijd van diepe overpeinzing. Het zien van een beer kan erop wijzen dat het tijd is om je terug te trekken en rustige momenten door te brengen om na te denken over je leven, doelen en verlangens. Sta jezelf toe naar binnen te gaan en helderheid te zoeken.

Stel gezonde grenzen in relaties en geef prioriteit aan je welzijn. Beren zijn beschermende wezens, vooral tegenover hun jongen. Als je een beer ziet, kan dat een teken zijn om je grenzen te evalueren en ervoor te zorgen dat je jezelf, je geliefden en je persoonlijke ruimte beschermt.

Het zien van een beer kan erop wijzen dat het tijd is om in je kracht te gaan staan, je leven in eigen hand te nemen en vastberaden je doelen na te streven. Beren worden ook geassocieerd met het ontwaken en omarmen van persoonlijke kracht. Vertrouw op je capaciteiten en laat je leiden door je innerlijke kracht.

Beren zijn diep verbonden met de natuur, en hun aanwezigheid kan je herinneren aan het belang om je opnieuw te verbinden met de natuurlijke wereld. Laat het zien van de beer je verbinding met de aarde en haar wonderen verdiepen. Neem de tijd om je onder te dompelen in de natuur, haar schoonheid te waarderen en troost te vinden in haar rust.

Orakelkaarten – De symboliek van dieren

De schilderijen zijn gemaakt met mixed-media met aquarel en bladgoud en de originelen kun je bekijken op deze pagina. De originele schilderijen zijn te koop in de webwinkel

orakelkaarten "de symboliek van dieren"

Orakelkaarten:

50 orakelkaarten in een luxe doos met magneetsluiting.

E-boek: De symboliek van dieren

E-boek:

De symboliek van dieren en boodschappen van het orakel.

Boek en orakelkaarten-deck de symboliek van dieren

Boek:

De symboliek van dieren en boodschappen van het orakel.

Wil je op de hoogte blijven van alle symboliek van diergidsen? Wil je een origineel schilderij kopen uit deze serie, of wil je de Orakelkaarten aanschaffen zodra deze beschikbaar is? 

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

NIEUWSBRIEF

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

NIEUWSBRIEF