fbpx
Dark Mode On / Off

Verbouwen & Creatief

De bever is een fascinerend dier met een belangrijke historische symboliek in verschillende culturen en samenlevingen. Zijn unieke eigenschappen en gedragingen hebben hem tot een krachtig symbool gemaakt dat meerdere aspecten van het leven vertegenwoordigt, waaronder (ver)- bouwen, wijsheid, vindingrijkheid, gemeenschap en evenwicht met de natuur.

Een van de belangrijkste symbolen die met de bever worden geassocieerd is bouwen en hard werken. Bevers staan bekend om hun uitzonderlijke technische vaardigheden, waarbij ze met nauwgezet vakmanschap ingewikkelde dammen en burchten bouwen. Hun onvermoeibare inzet bij de bouw van deze bouwwerken is een voorbeeld van toewijding, doorzettingsvermogen en een sterk arbeidsethos.

Het vermogen van de bever om zijn omgeving te veranderen door waterlopen te manipuleren is een metafoor voor de inspanningen van de mens om de natuurlijke wereld te veranderen en aan te passen.

Wijsheid is een andere symboliek die vaak aan de bever wordt toegeschreven. De vindingrijkheid en intelligentie van de bever bij het oplossen van complexe problemen bij het bouwen van dammen en het creëren van gebieden worden door veel culturen bewonderd.

In de Indiaanse folklore wordt de bever vereerd als een wijze leraar en gids, die het belang benadrukt van het gebruik van kennis en wijsheid om obstakels te overwinnen en innovatieve oplossingen te vinden.

Het vermogen van de bever om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en door moeilijke omgevingen te navigeren is een bewijs van zijn diepgaande wijsheid.
De gemeenschapsgerichte aard van de bever is een symbool van samenwerking en eenheid. Bevers leven gewoonlijk in grote familiegroepen en werken samen om dammen en burchten te bouwen en te onderhouden. Hun vermogen om hun inspanningen te synchroniseren toont de kracht van teamwerk en eenheid bij het bereiken van gemeenschappelijke doelen. De sterke familiebanden van de bever en de nadruk op collectief welzijn herinneren aan het belang van samenwerking in menselijke samenlevingen.

Bovendien staat de bever symbool voor harmonie en evenwicht met de natuur. Door het bouwen van dammen creëren bevers ecosystemen waarvan vele soorten profiteren, waaronder vissen, vogels en amfibieën. Door het waterniveau te beheersen en waterrijke gebieden te creëren, zorgen bevers voor het behoud van de biodiversiteit en het ecologisch evenwicht van hun omgeving. Deze symboliek moedigt ons aan om de onderlinge verbondenheid van alle levende wezens te erkennen en benadrukt de noodzaak om in harmonie met de natuurlijke wereld te leven.

Het vermogen van de bever om zich aan te passen en te overleven in uiteenlopende omgevingen is een les in veerkracht en vindingrijkheid. Door hun fysieke kenmerken, zoals hun zwemvliezen en brede staart voor het evenwicht, kunnen ze goed gedijen in een waterrijke omgeving. Deze symboliek inspireert ons om veranderingen te omarmen, flexibel te blijven en creatieve oplossingen te vinden bij tegenslag. In veel inheemse culturen wordt de bever beschouwd als een totemdier dat specifieke spirituele kwaliteiten belichaamt en een beschermer of gids is. Totembevers vertegenwoordigen kwaliteiten als vastberadenheid, hard werken en eenheid, en men gelooft dat ze bescherming en steun bieden aan individuen en gemeenschappen. De totembetekenis van de bever moedigt ons aan om ons te verbinden met onze innerlijke kracht, onze vermogens aan te spreken en leiding te zoeken bij de natuur.

Naast zijn culturele symboliek heeft de bever ook zijn plaatsgevonden in verschillende nationale en regionale identiteiten. De bever is bijvoorbeeld het nationale dier van Canada en staat symbool voor doorzettingsvermogen, veerkracht en eenheid. Hij staat op de Canadese nikkelen munt en is een belangrijk onderdeel geweest van de geschiedenis van het land, vooral in de tijd van de bonthandel.

De boodschap van het Orakel

Het orakel vertelt je dat de ijverige bever symbool staat voor vindingrijkheid, harmonie met de natuur en ijver. Hij moedigt je aan je bezigheden in evenwicht te brengen en je capaciteiten te gebruiken om een sterk fundament te leggen.

Net als de ingewikkelde dammen en hutten die de bever bouwt, bezit jij de kracht om je omgeving vorm te geven en je dromen waar te maken. Omarm je innerlijke creativiteit, aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen. Een gerichte werkhouding kan je helpen obstakels te overwinnen en grote dingen te bereiken.

Bouw aan een gevoel van eenheid, steun en samenwerking om grotere hoogten te bereiken. Bovendien moedigt de bever je aan om relaties te koesteren en samen te werken. Samenwerking en teamwerk kunnen je helpen doelen te bereiken die alleen onmogelijk zouden zijn.

Zoek begeleiding bij het voorbeeld van de bever en breng doorzettingsvermogen en flexibiliteit in evenwicht. In tijden van verandering of onzekerheid leert de bever je te vertrouwen op je instincten en je aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Soms moet je de stroom volgen; andere keren moet je je eigen koers uitstippelen.

Orakelkaarten – De symboliek van dieren

De schilderijen zijn gemaakt met mixed-media met aquarel en bladgoud en de originelen kun je bekijken op deze pagina. De originele schilderijen zijn te koop in de webwinkel

orakelkaarten "de symboliek van dieren"

50 orakelkaarten in een luxe doos met magneetsluiting.

€ 29,95

E-boek: De symboliek van dieren

E-boek:

De symboliek van dieren en boodschappen van het orakel.

€ 9,95

Boek en orakelkaarten-deck de symboliek van dieren

Boek:

De symboliek van dieren en boodschappen van het orakel.

€ 19,50

Wil je op de hoogte blijven van alle symboliek van diergidsen? Wil je een origineel schilderij kopen uit deze serie, of wil je de Orakelkaarten aanschaffen zodra deze beschikbaar is? 

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Ik vind het leuk om je mening te horen en stel je reactie op prijs

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.