Dark Mode On / Off

Trots & Arrogantie

De pauw is al eeuwenlang een bron van fascinatie voor mensen, dankzij zijn verbluffende verschijning en majestueuze aanwezigheid. Hij heeft een belangrijke betekenis in verschillende culturen en religies en vertegenwoordigt thema’s als schoonheid, onsterfelijkheid, wedergeboorte en spiritueel ontwaken. 

De meest opvallende eigenschap van de pauw is zijn innemende schoonheid, die symbool staat voor fysieke aantrekkelijkheid en esthetische pracht. Hij wordt echter ook geassocieerd met ijdelheid en waarschuwt voor de gevaren van overdreven trots en arrogantie. 

In de oude mythologie was de pauw verbonden met onsterfelijkheid en levenscyclus. Hij werd ook gezien als symbool van spiritueel ontwaken en transformatie, en inspireerde mensen om hun innerlijke schoonheid te omarmen en te beginnen aan persoonlijke groei en zelfrealisatie. Bovendien worden de “ogen” van de pauw op zijn veren geïnterpreteerd als een symbool van waakzaamheid en oplettendheid, waardoor hij in veel culturen een bewaker en beschermer is.

De pauw heeft wereldwijd een grote culturele en religieuze betekenis. Hij wordt geassocieerd met rijkdom en voorspoed in het hindoeïsme, wederopstanding en onsterfelijkheid in het christendom, en schoonheid, waardigheid en vrede in de Chinese cultuur. Zijn fascinerende schoonheid heeft ook talloze kunstenaars, dichters en ambachtslieden door de geschiedenis heen geïnspireerd, met het pauwenmotief op verschillende kunstvormen.

Kortom, de symboliek van de pauw omvat een rijke schakering aan betekenissen die tijd en culturen overstijgen. Hij blijft een blijvend symbool van schoonheid, spiritualiteit en creativiteit.

Boodschap van het orakel

Als je het pad kruist met een stralende pauw, wees dan bereid een diepgaande boodschap van het universum te ontvangen. De levendigheid van de pauw draagt wijsheid en leiding in zich die uitdrukkelijk voor jou bestemd zijn.

De heldere veren van de pauw weerspiegelen de schoonheid die in jou schuilt. Zoals de pauw trots zijn veren toont, omarm je unieke kwaliteiten en laat ze stralen. Vier je talenten, vaardigheden en prestaties, want dat zijn de veren die je buitengewoon maken.

Maar de pauw herinnert ook aan het delicate evenwicht tussen zelfvertrouwen en ijdelheid. Pas op dat je niet verteerd wordt door overdreven trots of arrogantie. Blijf geaard en nederig, in het besef dat je schoonheid en gaven gedeeld moeten worden, om anderen te verheffen en te inspireren.

Als bewaker en beschermer herinnert de pauw je eraan waakzaam en oplettend te blijven. Vertrouw op je instincten en intuïtie; zij zullen je door onzekere tijden leiden. De waakzame ogen van de pauw herinneren je eraan dat je je bewust moet zijn van je omgeving en je moet beschermen tegen negatieve energieën en schadelijke invloeden. Blijf afgestemd op je waarden en overtuigingen, en laat de aanwezigheid van de pauw je vrede en veiligheid inboezemen.

Uiteindelijk is een ontmoeting met de pauw een teken van goddelijke gunst en zegeningen. Hij staat voor de overvloed en voorspoed die je leven binnenstromen. Omarm de overvloed met dankbaarheid en gebruik die om een positieve invloed uit te oefenen op jouw leven en dat van anderen. Sta open voor het ontvangen van de geschenken en kansen die op je pad komen.

Vergeet niet dat het bezoek van de pauw niet zomaar een toevallige ontmoeting is; het is een heilige uitnodiging om je schoonheid te omarmen, je innerlijke potentieel te doen ontwaken en het evenwicht tussen zelfvertrouwen en nederigheid te belichamen. Omarm deze boodschap met een open hart en laat je leiden door de wijsheid van de pauw.

Een orakelboodschap is een symbolische interpretatie en moet worden beschouwd als een bron van inspiratie en leiding. Vertrouw op je intuïtie en wijsheid bij het interpreteren en toepassen van de boodschap op jouw unieke omstandigheden.

Orakelkaarten – De symboliek van dieren

De schilderijen zijn gemaakt met mixed-media met aquarel en bladgoud en de originelen kun je bekijken op deze pagina. De originele schilderijen zijn te koop in de webwinkel

orakelkaarten "de symboliek van dieren"

Orakelkaarten:

50 orakelkaarten in een luxe doos met magneetsluiting.

E-boek: De symboliek van dieren

E-boek:

De symboliek van dieren en boodschappen van het orakel.

Boek en orakelkaarten-deck de symboliek van dieren

Boek:

De symboliek van dieren en boodschappen van het orakel.

Wil je op de hoogte blijven van alle symboliek van diergidsen? Wil je een origineel schilderij kopen uit deze serie, of wil je de Orakelkaarten aanschaffen zodra deze beschikbaar is? 

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

NIEUWSBRIEF