Dark Mode On / Off

Cycli & Teamwerk

De wolf fascineert de mens al eeuwenlang en wordt beschouwd als een majestueus wezen. Hij staat symbool voor kracht, trouw en instinct en is diep verankerd in de mythologie, folklore en kunst van verschillende culturen. De wolf wordt in veel culturen geassocieerd met kracht en moed dankzij zijn agressieve, roofzuchtige aard en jachtvaardigheden. Hij staat ook bekend om zijn veerkracht en zijn vermogen tot samenwerken, waardoor hij in de folklore van veel inheemse stammen respect afdwingt.

De symboliek van de wolf is bekend in de Romeinse mythologie, waar hij een rol speelde bij de stichting van Rome. Het verhaal van Romulus en Remus, die opgevoed werden door een wolvin, benadrukt de beschermende en verzorgende kant van de wolf, waardoor hij een iconisch symbool werd voor de kracht, bescherming en overleving van Rome. In inheemse Amerikaanse culturen wordt de wolf vereerd als spirituele gids en leraar, als symbool van wijsheid, intuïtie en een diep begrip van de natuurlijke wereld.

De band van de wolf met de maan is een ander essentieel aspect van zijn symboliek. Veel mythologieën associëren de wolf met de maancyclus en zijn ongetemde, wilde natuur. De intuïtie en vrouwelijkheid van de wolf worden geassocieerd met de maan, waardoor zijn verbondenheid met deze kwaliteiten wordt benadrukt. De loyaliteit en sociale aard van de wolf staan in verschillende culturen ook symbool voor teamwerk en familie-eenheid. Hij wordt vaak gezien als beschermer van de roedel, die bereid is zichzelf op te offeren voor het grotere goed.

De wolf beperkt zich niet tot positieve eigenschappen, maar wordt geassocieerd met duisternis, gevaar en oerinstincten. Zijn onafhankelijkheid en zelfredzaamheid maken hem tot een bewonderenswaardig, maar intimiderend symbool van de buitenstaander, rebel of onbegrepene. In de moderne tijd omarmen veel groepen en individuen de symboliek van de wolf als symbool van persoonlijke mondigheid en vrijheid.

Kortom, de symboliek van de wolf is rijk en veelzijdig en omvat vele kwaliteiten en emoties. Hij herinnert ons aan de ongetemde wildernis in onszelf en het belang van het benutten van onze innerlijke kracht en instincten.

De boodschap van het Orakel:

De aanwezigheid van de wolf brengt een diepgaande boodschap van je onderbewustzijn over. Dit dier symboliseert je oerinstincten, intuïtie en innerlijke wijsheid, en moedigt je aan te vertrouwen op je buikgevoel.

Net als de zelfverzekerde en doelgerichte bewegingen van de wolf in het wild, moet je je kracht en moed omarmen. Gebruik je aangeboren vermogens om uitdagingen met vastberadenheid en veerkracht te overwinnen. De wolf herinnert je eraan dat je de kracht bezit om door onzekere tijden te navigeren.

De wolf staat ook voor loyaliteit en eenheid en herinnert je aan het belang van het verzorgen en beschermen van relaties. Je geliefden kunnen je kracht en troost bieden in moeilijke tijden, dus het is cruciaal om deze banden te waarderen en te onderhouden.

Het gehuil van de wolf spoort je aan je authentieke stem te laten horen en je uniciteit te omarmen, je instincten te vertrouwen en je passies te volgen. Hoewel de wolf onafhankelijkheid aanmoedigt, benadrukt hij ook het belang van teamwerk. Samenwerken aan een gemeenschappelijk doel kan steun, wijsheid en leiding geven.

Omdat de wolf verbonden is met de maan, moet je letten op de cycli en ritmes in je leven. Je kunt meer harmonie en evenwicht vinden door je af te stemmen op deze natuurlijke ritmes. Gun jezelf momenten van introspectie en reflectie, waarbij je begrijpt dat er tijden zijn voor actie en stilte.

De aanwezigheid van de wolf herinnert je eraan verbonden te blijven met de natuur en de wereld. Breng, indien mogelijk, tijd door in de wildernis en vind troost in haar schoonheid. Streef naar een evenwicht tussen assertiviteit en vriendelijkheid, waarbij je de woeste, maar toch zachte en meelevende kwaliteiten van de wolf omarmt.

Orakelkaarten – De symboliek van dieren

De schilderijen zijn gemaakt met mixed-media met aquarel en bladgoud en de originelen kun je bekijken op deze pagina. De originele schilderijen zijn te koop in de webwinkel

orakelkaarten "de symboliek van dieren"

Orakelkaarten:

50 orakelkaarten in een luxe doos met magneetsluiting.

E-boek: De symboliek van dieren

E-boek:

De symboliek van dieren en boodschappen van het orakel.

Boek en orakelkaarten-deck de symboliek van dieren

Boek:

De symboliek van dieren en boodschappen van het orakel.

Wil je op de hoogte blijven van alle symboliek van diergidsen? Wil je een origineel schilderij kopen uit deze serie, of wil je de Orakelkaarten aanschaffen zodra deze beschikbaar is? 

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.