Dark Mode On / Off

Een magische dag tijdens het Dickens Festijn 2023 in Tiel

De straten van Tiel waren doordrongen van een betoverende sfeer tijdens het Dickens festijn 2023. Als deelnemer aan dit fantastische evenement, had ik het voorrecht om live te schilderen in de winkel van het Creatief Platform. De stad bruiste van leven, met een kerstmarkt, levendige acts, muziek en zelfs paard en wagen, en dit alles terwijl we gehuld waren in de prachtige kostuums van het Dickens-tijdperk.

De betoverende atmosfeer
Vanaf het moment dat ik de stad binnenliep, voelde je de magie in de lucht. De straten waren versierd met fonkelende lichtjes en de geur van warme chocolademelk en versgebakken koekjes vulde de lucht. De kerstmarkt bood een overvloed aan prachtige ambachten en lekkernijen, waardoor de stad werd omgetoverd tot een betoverende kerstwereld.

Creativiteit in actie
In de winkel van het Creatief Platform stond mijn schildersezel klaar om bezoekers te verwelkomen. Terwijl ik penseelstreken zette op het doek, werden voorbijgangers aangetrokken door de levendige kleuren en het bruisende creatieve proces. Het was hartverwarmend om de positieve reacties te zien en te merken hoe mijn kunst verbinding maakte met de feestelijke atmosfeer.

Meer foto’s kun je bekijken op de website van de Dickens-vereniging of de facebookpagina van Victoriaans-Dickens Tiel.

Verkleed in Dickens-stijl
De straten waren bezaaid met mensen gehuld in prachtige kostuums uit het Dickens-tijdperk. Zelfs ik was getransformeerd in een personage uit die betoverende periode. De diversiteit aan outfits bracht niet alleen de personages tot leven, maar voegde ook een extra laag van plezier en festiviteit toe aan het evenement.

Jennie verkleed in Dickens stijl
Jennie verkleed in Dickens stijl voor het Dickens festijn 2023 in Tiel.

Straattheater en acts
Op elke hoek van de straat ontvouwden zich magische scènes van straattheater en levendige acts. Van Scrooge tot Oliver Twist, de personages leken rechtstreeks uit de pagina’s van een Dickens-roman te zijn gestapt. De straten waren levendig met gelach, applaus en interactie, waardoor elke hoek een nieuwe verrassing bood.

De magie van de kerstmarkt
Een wandeling door de kerstmarkt was als een reis door een winterwonderland. De kraampjes boden ambachtelijke producten, unieke geschenken en smakelijke lekkernijen. De gezellige drukte en de geuren van verse kruiden en geroosterde kastanjes maakten de markt tot een onvergetelijke ervaring.

Ritje met de paard en wagen
Een hoogtepunt van de dag waren de mensen die verkleed een ritje maakten met de paard en wagen door de met licht versierde straten. Terwijl de paarden door de kronkelende wegen trokken, voelde het alsof we terug in de tijd reisden. Voorbijgangers begroetten hen met enthousiast gezwaai en glimlachen, waardoor het gevoel van gemeenschap en vreugde werd versterkt.

Dickens festijn Tiel 2023,Dickens festival,Kerstmarkt in Tiel,straattheater en acts,verkleed in Dickens-stijl,dickens-tijdperk
Jennie showt resultaat van het schilderij Dickens Schoffie

Het Dickens festijn in Tiel was een onvergetelijke ervaring die alle verwachtingen overtrof. Het samenkomen van kunst, geschiedenis en kerstgeest creëerde een betoverende dag die mijn hart vulde met warmte en vreugde. Voor iedereen die op zoek is naar een magische onderdompeling in het Dickens-tijdperk, raad ik het festijn ten zeerste aan.

Terwijl ik terugkijk op deze buitengewone dag, realiseer ik me hoe belangrijk het is om tradities zoals het Dickens festijn in ere te houden. Het herinnert ons eraan dat de kerstgeest niet alleen in cadeaus zit, maar ook in de gemeenschap, creativiteit en de magie van het samen zijn. Volgend jaar hoop ik weer deel te nemen aan dit betoverende evenement en nieuwe herinneringen te creëren in het hart van Tiel.

Portret Dickens Schoffie
De laatste hand gelegd tijdens het Dickens Festijn december 2023

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

NIEUWSBRIEF

Voorgestelde artikelen