Dark Mode On / Off

Een magische tijdreis naar het Dickens Festijn in Tiel op 17 december!


Stap in je beste Dickensiaanse outfit en maak je klaar voor een onvergetelijke tijdreis naar het verleden op 17 december in Tiel! Het Dickens Festijn staat voor de deur, en dit jaar belooft het een betoverende ervaring te worden die je niet wilt missen.

img 1147

Kunst en cultuur komen samen in de winkel van het Cultureel Platform

Midden in de bruisende activiteiten van het Dickens Festijn vind je de Winkel van het Cultureel Platform, waar ik als kunstenaar live zal schilderen. Het is een unieke gelegenheid om het creatieve proces van dichtbij te bewonderen en te zien hoe een stukje kunst tot leven komt. Stap gerust binnen, stel vragen en laat je inspireren door de magie van kunst.

Een klein voorproefje van het schilderij waar ik al aan begonnen ben en die ik op die dag verder zal schilderen. Dit is nog maar de onderschildering. Er komen nog een aantal laagjes olieverf overheen. Het eindresultaat zal ik uiteraard ook weer laten zien.

Verkleed in de betoverende Dickens stijl

Tijdens het Dickens Festijn komt de sfeer en magie van het Victoriaanse tijdperk helemaal tot leven. Wandel door de straten van Tiel, die voor de gelegenheid zijn omgetoverd tot een levendig en kleurrijk Dickensiaans dorp. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet en jezelf bevindt in een van de romans van Charles Dickens.

Je zult versteld staan van de prachtige kostuums en personages die je tegenkomt tijdens het festijn. Van deftige heren en dames tot straatartiesten en arme weeskinderen, het is een spektakel van diversiteit en levendigheid. Maak foto’s met je favoriete personages en geniet van de authentieke sfeer die wordt gecreëerd.

emmy en jan strik
dickens 1

Ontmoet bekende personages en lokale kunstenaars

Tijdens het festijn zul je niet alleen de iconische personages uit Dickens’ boeken tegenkomen, maar ook lokale kunstenaars die hun talenten tentoonstellen. De straten zullen gevuld zijn met levende geschiedenis, waarbij de grens tussen heden en verleden vervaagt.

Naast de prachtige kostuums en personages, zijn er ook tal van kraampjes en stands waar je kunt rondsnuffelen. Proef heerlijke traditionele lekkernijen zoals warme appelcider, hartige pasteitjes en geroosterde kastanjes. Struin door de marktkramen vol met handgemaakte ambachtelijke producten, unieke cadeau-ideeën en curiosa.

Terwijl je door de straten loopt, zul je getrakteerd worden op verschillende theatervoorstellingen, levendige optredens en muzikale acts. Laat je betoveren door indrukwekkende dansvoorstellingen en luister naar de prachtige klanken van live muziek. Het Dickens Festijn is een feest voor alle zintuigen.

Het is niet alleen een evenement voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Er zijn speciale activiteiten en attracties die kinderen zullen vermaken, zoals ritjes in ouderwetse karretjes en ontmoetingen met bekende personages uit de boeken van Charles Dickens. Het is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis en literatuur op een interactieve en leuke manier.

Een dag vol verwondering en vertier

Laat je betoveren door de gezellige kraampjes, straatartiesten, muziek en dans die de sfeer van het Dickens Festijn compleet maken. Proef de heerlijke lekkernijen, doe mee aan de activiteiten en geniet van de warme, nostalgische sfeer die deze dag zo bijzonder maakt.


Kortom, het Dickens Festijn in Tiel is een absolute must-see voor iedereen die van geschiedenis, cultuur en een vleugje magie houdt. Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van Charles Dickens en maak herinneringen die je een leven lang zult koesteren. Kom op 17 december naar Tiel en beleef een onvergetelijke tijdreis naar het verleden!

Ben je enthousiast geworden? Trek je Dickensiaanse outfit uit de kast, breng je familie en vrienden mee en geniet samen van deze bijzondere ervaring. Het Dickens Festijn wacht op je!

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

NIEUWSBRIEF