fbpx
Dark Mode On / Off

Een nieuwe stijl!

Sinds de zomer van 2022 ben ik geïnspireerd bezig om een nieuwe stijl te ontwikkelen waarbij ik zelf heb toegepast wat ik in mijn vorige blog over inspiratie heb geschreven. De oefeningen hebben me meer inzicht gegeven in welke kleuren in mooi vind en welke stijl ik prachtig vind en wat me ontroerd. Ik ben me bewust dat door persoonlijke groei mijn voorkeur van licht (toonwaarde) en kleur enorm is veranderd. Mijn drang om met dikke lagen verf te schilderen en structuur aan te brengen, liet zich al in mijn vorige schilderijen zien.

Vandaag kan ik het eerste resultaat met de wereld delen! Een schilderij van een landschap waarbij ik dikke verf heb gebruikt, een techniek dat ik heerlijk vind om mee bezig te zijn. De kleuren die ik mooi vind en die me echt iets doen, hebben ervoor gezorgd dat ik moeiteloos door kon gaan.

Het nadeel van schilderen met dikke lagen olieverf is dat het langzaam droogt. Daarom kan ik niet iedere dag verder schilderen aan hetzelfde schilderij, want ik wil kleuren helder houden. Geduld is daarom belangrijk, want schilderen over een nog natte ondergrond geeft mogelijk vuile kleuren. Daarom werk ik aan meerdere schilderijen tegelijk. En als er eentje droog is, kan ik weer verder.

Ik gebruik maar een paar kleuren die ik met elkaar meng en dit is het resultaat geworden.

Nu hoop ik iedere week een nieuw schilderij klaar te hebben. Er staan er al enkele waar ik nu aan werk. Ik ben erg blij met de kleuren en het licht. En noem mijn nieuwe stijl:

Nieuw Impressionisme.

Dit schilderij is een plek in de Posbank bij Rheden en behoort tot de mooiste stukken natuur in Nederland. Het landschap hier is heuvelachtig, tot wel 90 meter hoog. En je ziet overal heidevelden en dennen. Al is het in de andere seizoenen ook fraai. Met name in het voorjaar en de zomer.

Ik schilder deze nieuwe impressionistische stijl met dikke olieverf.
Het werk is zowel ontroerend door zijn kleur als robuust door zijn structuur. De algehele indruk is inspirerend en transformerend. Het is een open werk met talloze strengen wasachtige en felle kleuren en penseelvoering die doet denken aan schilderijen van Monet en Cézanne.

Het originele schilderij is 80x80cm en te koop via vier verschillende online galeries, ArtmajeurSaatchiArtfinder en Singulart, omdat ik wil onderzoeken welke galerie de kunstverzamelaars heeft die geïnteresseerd zijn in impressionisme.

Daarnaast heb ik de afbeelding van dit schilderij op producten gezet. Hieronder enkele voorbeelden. Klik op de foto om meer informatie te zien.

Ik ben erg benieuwd naar je reactie.

author-sign

Voorgestelde artikelen

[instagram-feed]
>
%d