fbpx
Dark Mode On / Off

Een trui breien is ook kunst

Na de zomer ben ik begonnen om een oude hobby weer op te pakken: ik ging na 30 jaar weer breien!
Het was een leuke ervaring om weer te mogen breien, vooral omdat het ook, net als schilderen en tekenen, een creatieve uitlaatklep is waarmee je kunst kan creëren. In dit artikel wil ik jullie laten zien hoe verschillend je met breien kan zijn en hoe prachtig de resultaten kunnen zijn. Breien is niet langer alleen maar iets wat grootmoeders doen, het is echt een kunstvorm geworden. Naarmate je meer leert over verschillende technieken en materialen, wordt het breien steeds interessanter. 

Een wolwinkeltje bracht me op een idee: de Fair Isle techniek

Ik zag een sjaal in de etalage die ik prachtig vond. De wol, de kleuren, kortom: prachtig! Het bracht me op een idee om van dit patroon een vest te maken. Als je van breien houdt, is het leuk om eens iets nieuws te proberen. Een manier om je breiwerk interessanter te maken, is door Fair-Isle-techniek toe te passen. Dit houdt in dat je met verschillende kleuren gaat breien, waardoor er patronen ontstaan. Het is niet moeilijk om dit te leren en met een beetje oefening kun je mooie resultaten bereiken.

De wol heb ik gebruikt van Scheepjes. Het patroon was een sjaal, maar ik heb er zelf een patroon van gemaakt voor een vest. Door mijn opleiding in de mode heb ik het geluk dat ik dat kan. Het heeft me 6 maanden gekost om het vest af te krijgen, want het is nogal een lap! Het lukte me niet om tegelijkertijd naar televisie te kijken of te praten, want ik moest goed opletten en blijven tellen.

Leer bewerkt

Toch waren er een paar die me niet bevielen. Dit heb ik opgelost door stukken leer te bewerken met leerstempels. 
De resultaten waren geweldig! Toen ik klaar was, had ik een prachtig vest gemaakt.

Het wolwinkeltje Handmedith vroeg me of ik het resultaat wilde komen showen. Ze waren erg enthousiast dat het me was gelukt. 

Het resultaat was echter de moeite waard, want het vest is eindelijk klaar! Het is prachtig geworden. Door verschillende Fair-Isle-technieken toe te passen, heeft het vest een unieke look gekregen. Ik ben er heel blij mee!

author-sign
[instagram-feed]
>
%d