Dark Mode On / Off

Dood & Wedergeboorte

De scarabee kever is door de geschiedenis heen een belangrijk en onderscheidend wezen geweest, prominent aanwezig in diverse mythologieën, religies en artistieke voorstellingen. Hij heeft een belangrijke betekenis als symbool van schepping, wedergeboorte, goddelijke bescherming, geluk en transformatie. Zijn symboliek gaat terug tot het oude Egypte, waar hij beschouwd werd als een heilig schepsel dat verbonden was met de zonnegod Ra. De Egyptenaren observeerden het gedrag van de scarabee door een bal mest te rollen, waarvan ze geloofden dat het de dagelijkse reis van de zon langs de hemel symboliseerde, waardoor ze hem associeerden met wedergeboorte en de cyclus van het leven.

De betekenis van de kever strekt zich ook uit tot schepping en transformatie, want hij kwam uit de aarde en legde zijn eieren in een mestbal, die diende als koesterende omgeving voor de kever. Deze handeling werd gezien als een metafoor voor het scheppingsproces en het ontstaan van leven uit de oerchaos. De scarabee werd daarom een symbool van transformatie, vernieuwing en de eeuwige cyclus van leven en dood. Naast de associatie met wedergeboorte geloofde men dat de scarabee kever goddelijke bescherming en leiding bood. De Egyptenaren geloofden dat de scarabee de zon door de hemel duwde, haar veilige doorgang verzekerde en licht en leven in de wereld bracht. De scarabee werd beschouwd als een talisman van geluk en bescherming, en amuletten in de vorm van scarabeeën werden vaak gedragen of begraven bij de overledene om een veilige doorgang naar het hiernamaals te verzekeren.

De symboliek van de scarabee komt ook voor in andere culturen, waaronder het oude Griekenland en Rome, waar hij in verband werd gebracht met de god van de onderwereld, Hades/Pluto, vanwege zijn associatie met dood en wedergeboorte. De scarabee werd ook gezien als een symbool van geluk en voorspoed, waarbij ook daar amuletten met scarabeeën werden gedragen als amuletten om positieve energie aan te trekken en boze gidsen af te weren.

De scarabee is in de loop van de geschiedenis in verschillende vormen en materialen afgebeeld, waaronder Oudegyptische beelden van scarabeeën uit stenen als lapis lazuli en carneool. Scarabeeën werden gebruikt als amuletten, zegels en decoratieve voorwerpen. De afbeelding van de scarabee is gebruikt in sieraden, keramiek en andere artistieke media om zijn symbolische kracht vast te leggen.

De symboliek van de scarabee is tijdloos en universeel, en spreekt al eeuwenlang tot de menselijke verbeelding. Zijn blijvende betekenis in verschillende culturen en zijn aanwezigheid in de oude mythologie en religieuze overtuigingen herinneren ons aan de eeuwige cyclus van het leven, de transformerende kracht van vernieuwing, en de blijvende hoop op bescherming en geluk. De scarabee dient als herinnering dat zelfs in de donkerste tijden er altijd de mogelijkheid is voor een nieuw begin en groei.

De symboliek van de scarabee kan ook persoonlijk geïnterpreteerd worden, door ons aan te moedigen verandering en transformatie te omarmen, kracht en veerkracht in onszelf te vinden, en te streven naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Bovendien kan de symboliek van de kever verder reiken dan het individu en ook maatschappelijke en culturele aspecten omvatten, door de veerkracht en het aanpassingsvermogen van gemeenschappen weer te geven, terwijl ze uitdagingen aangaan en zich ontwikkelen.
De blijvende symboliek van de kever heeft ook zijn weg gevonden naar de populaire cultuur en moderne interpretaties, vaak als verbinding met oude wijsheid en spiritualiteit.

De symboliek van de scarabee is door de geschiedenis heen blijven bestaan en is zelfs doorgedrongen tot de populaire cultuur en moderne interpretaties. Het beeld van dit insect wordt vaak gebruikt in kunst, mode en design om een verbinding met oude wijsheid en spirituele overtuigingen weer te geven. De unieke vorm en ingewikkelde details van de scarabee geven hem een esthetisch aantrekkelijke kwaliteit die een vleugje mystiek toevoegt aan verschillende vormen van artistieke expressie.

Bovendien kan de symboliek van de scarabee ons inspireren om ons opnieuw te verbinden met de natuur en de natuurlijke cycli van het leven. Hij herinnert ons aan de onderlinge afhankelijkheid van alle levende wezens en het belang van respect voor en behoud van het milieu. Net als de rol van de scarabee in het ecosysteem van het recyclen van organisch materiaal, zijn ook wij verantwoordelijk voor het be- schermen en voeden van onze planeet.

De boodschap van het Orakel

De scarabee is een boodschapper uit de diepten van de oude wijsheid. Hij draagt de kracht van transformatie en vernieuwing, en spoort je aan om verandering en groei te omarmen. Net zoals de scarabee uit mest tevoorschijn komt, heb ook jij de kracht om boven uitdagingen uit te stijgen en een nieuw begin te vinden.

De scarabee herinnert je eraan dat je deel uitmaakt van een grotere cyclus van leven, dood en wedergeboorte. Hij moedigt je aan om los te laten wat je niet langer dient en ruimte te maken voor nieuwe mogelijkheden. Vertrouw op het transformatieproces en heb vertrouwen in het navigeren door de overgangen van het leven.

Goddelijke bescherming omringt je, want de scarabee symboliseert een schild tegen negatieve energieën. Het verzekert je dat je wordt geleid en gesteund op je reis. Vertrouw op je intuïtie en volg de tekenen en synchroniciteiten die voor je verschijnen. De aanwezigheid van de scarabee geeft aan dat het geluk aan jouw kant staat, en dat kansen zich kunnen voordoen wanneer je ze het minst verwacht. Stel je open voor de overvloed en zegeningen die het universum je zal schenken.

Denk na over de symboliek van de scarabee en de lessen die hij brengt. Overweeg de cycli in je leven die aandacht nodig hebben of de gebieden waar je transformatie zoekt. Omarm je kracht en innerlijke kracht, wetende dat je je werkelijkheid vorm kunt geven.

Onthoud dat, net zoals de scarabee de zon langs de hemel duwt, ook jij licht en positiviteit in de wereld kunt brengen. Belichaam de kwaliteiten van veerkracht, aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen. Laat de scarabee een herinnering zijn om in harmonie met de natuur te leven en de onderlinge verbondenheid van alle levende wezens te respecteren. De scarabee is verschenen om je te herinneren aan je aangeboren potentieel en de oneindige mogelijkheden die voor je liggen.

Omarm de leiding die hij biedt en vertrouw op het ontvouwen van je reis. Sta open voor de magie en het wonder om je heen, en laat de wijsheid van de scarabee je leiden naar een leven van transformatie, bescherming en overvloed.

Neem even de tijd om de boodschap van het orakel in je op te nemen, zodat de wijsheid ervan in je kan resoneren. Laat het je inspireren en leiden op je reis, wetende dat de symboliek van de scarabee een enorme betekenis en transformerende kracht heeft. Moge je je pad met gratie en moed bewandelen, wetende dat de scarabee je stappen leidt.

Orakelkaarten – Diergidsen

De schilderijen zijn gemaakt met mixed-media met aquarel en bladgoud en zijn staan op deze website gemaakt. De originele schilderijen zijn te koop in de webwinkel

Wil je op de hoogte blijven van alle symboliek van diergidsen? Wil je een origineel schilderij kopen uit deze serie, of wil je de Orakelkaarten aanschaffen zodra deze beschikbaar is? 

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. De orakelkaarten zullen zal naar verwachting eind januari 2024 verschijnen.

NIEUWSBRIEF

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

NIEUWSBRIEF