Dark Mode On / Off
Schilderlessen

Kunst en kansen: Het sport en cultuurfonds óók voor creatieve workshops

Er is een samenwerking tot stand gekomen met de Stadsfabriek Tiel in hun prachtige nieuwe pand aan de Medelsestraat. Het is een hele mooie grote ruimte om te schilderen en tekenen met rondom grote ramen en een grote ruimte waar je gezamenlijk iets kunt doen, of gewoon koffie of thee kunt drinken met iets lekkers erbij natuurlijk!

20150425 122952

Doelstelling

Natuurlijk willen veel mensen een creatieve workshop of cursus volgen, maar niet iedereen heeft daar de financiële middelen voor. Of mensen zijn eenzaam en hebben een duwtje nodig om het huis uit te gaan en andere mensen te ontmoeten. En dat is mogelijk doordat er in de gemeente Tiel een Cultuurfonds bestaat waar mensen met een kleine beurs, of een indicatie vanuit het Cultuurfonds maximaal € 300, – per jaar kunnen krijgen voor sport- of culturele activiteiten. Of je nu bekend bent met buurthulp, schuldhulp of Mozaïek Welzijn, er zijn verschillende wegen om een aanvraag in te dienen. Dit programma is ontworpen om drempels weg te nemen en gemeenschapsleden de kans te geven hun creativiteit te uiten.

De samenwerking

Samen streven we ernaar om kunst toegankelijk te maken en de lokale gemeenschap te verrijken. De Stadsfabriek Tiel biedt inspirerende schildercursussen, de Sociale Poort beheert de subsidieaanvragen, en Mozaïek Welzijn is een van de intermediairs die fungeert als een verbindende schakel voor de gemeenschap en kan helpen bij het invullen en indienen van de aanvragen.

2015 03 28 12.24.40a

Praktische informatie:

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een schildercursus of workshop? Je hoeft geen ervaring te hebben, want je begint gewoon bij het begin. Ontdek de mogelijkheden en meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van de workshops bij kunstenaar Jennie Smallenbroek en de Stadsfabriek. Vergeet niet om je aanvraag voor de gemeentesubsidie in te dienen bij bureaus voor buurthulp, schuldhulp, of Mozaïek Welzijn om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning.
De volgende informatie is van belang als een je een aanvraag wilt doen voor de Cultuurfonds:

Sociale Poort – voor aanvragen en doorverwijzing naar een intermediair

De sociale poort is telefonische bereikbaar van: maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot  12.00 uur op 0344 – 637 220. Per mail zijn ze de hele dag bereikbaar op: socialepoort@tiel.nl


Mozaïek : Intermediair voor aanvragen

Inez Koot – Coördinator Meldpunt en Welzijnscoach –  i.koot@mozaiekwelzijn.nl

 06-38 07 72 04

Hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn twee manieren.

  1. Je doet een inschrijving voor een cursus of workshop en kiest voor achteraf betalen via bank.
  2. Je belt (of mailt) de Sociale Poort en vraag om een bijdrage uit het cultuurfonds en doorverwijzing naar een intermediair die de aanvraag voor je doet. Dat kan zijn Mozaïek, maar ook wijk en buurthulp, schuldhulp, of de WMO-consulent.
  3. De intermediair heeft de mail met de bevestiging van je inschrijving nodig.
  4. De aanvraag duurt enkele weken, dus wacht niet te lang met inschrijven en de aanvraag regelen via de intermediair.
  5. De Sociale Poort betaalt de workshop of cursus, jij hoeft dus alleen maar een mail te sturen dat de Sociale Poort de betaling zal doen.

Krijg je alsnog geen bijdrage uit de Cultuurfonds? Dan kun je ervoor kiezen om de workshop of cursus zelf te betalen. Dat kan in maximaal 3 delen via Klarna. Je moet dan wel je inschrijving eerst annuleren en vervolgens opnieuw de inschrijving doen. Lukt het niet? Neem dan contact met mij op.

2016 05 21 15.28.07

Hoe de lezers kunnen helpen:

Wil je bijdragen aan dit waardevolle initiatief? Er zijn verschillende manieren waarop je kunt helpen, van vrijwilligerswerk bij Mozaïek Welzijn, tot het delen van deze informatie, of zelfs een donatie doen aan de voedselbank. Neem contact op met Mozaïek Welzijn of de Stadsfabriek voor meer informatie over hoe je kunt bijdragen.

Afsluiting:

Bij voorbaat al mijn dank voor het verkennen van de mogelijkheden en kansen voor mensen met een laag inkomen of mensen die eenzaam zijn en cursussen en workshops bij mij kunnen volgen in samenwerking met de Stadsfabriek. Samen kunnen we een impact maken en kunst toegankelijk maken voor iedereen. Deel dit initiatief met anderen en laten we samenbouwen aan een creatieve en inclusieve gemeenschap.

Voedselbank

Via de voedselbank zal ik ook flyers gaan verspreiden, zodat iedereen op de hoogte is dat er voor iedereen plek is in de maatschappij door deze initiatieven!

Doneren

Misschien heb je daar niet eerder aan gedacht, maar geef met kerst of een verjaardag eens een workshop cadeau!

Voor een overzicht van alle workshops en cursussen kun je hier kijken.

Voorgestelde artikelen

Ik vind het leuk om je mening te horen en stel je reactie op prijs

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.