Dark Mode On / Off

Magnolia’s worden ook wel tulpenbomen genoemd omdat de bloemen op tulpen lijken. Hij is prachtig van kleur, maar ook de vorm is bijzonder. Deze boom doet me aan Japan denken. Dat komt waarschijnlijk door de vorm en de kleuren. Japanse kunst is meestal met weinig kleur, gecombineerd met zwarte inkt.

Dit schilderij heb ik in 2020 gemaakt en heb er vorig jaar verder aan gewerkt.
Het is een mix van aquarel met ecoline en fineliner. Iedere maand keek ik ernaar om te voelen wat ik er nog verder aan wilde doen, maar er kwam niets….. Dus ik besloot deze week dat hij klaar was en ik ga hem inlijsten in een zwarte lijst met wit passe-partout.

Het is heerlijk om met ecoline te werken. Ecoline geeft heldere kleuren en vloeit heerlijk naar alle richtingen, eigenlijk net zo als aquarel, alleen ecoline is vloeibaarder. Er zijn ecoline brush penselen, waar de ecoline al in zit en deze kun je ook met water verder verwerken. Maar ik heb gebruikgemaakt van de potjes ecoline, omdat ik het heerlijk vind om wat vrijer te werken. De brushpens hebben maar een soort kwast waardoor je wat beperkter bent in je creatie.

Voorgestelde artikelen