Dark Mode On / Off

In de afgelopen dertig jaar heb ik me onder meer gespecialiseerd in het schilderen van portretten met olieverf. Dit is een speciale techniek waarbij je laag over laag werkt waardoor er een klassiek en lijkend portret ontstaat. Omdat voor deze techniek speciale verf, medium en penselen nodig zijn, wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Je werkt aan een portret met een zelf meegebrachte foto.

Tijdens deze masterclass van 4 dagen leer je om met olieverf klassiek realistische portretten te schilderen.

Het mooie van deze techniek is dat je meer gedetailleerd kunt schilderen en weet welke penselen en mediums je hiervoor moet gebruiken om de beste resultaten te verkrijgen. In ieder geval gebruiken we sneldrogend medium, zodat we de volgende dag weer verder kunnen.

Wat ga je leren?

Duik diep in de wereld van verbluffende creativiteit met onze masterclass portretschilderen! Ontdek de kunst van het vastleggen van een portret op doek terwijl je wordt begeleid door ervaren docent en kunstenaar Jennie Smallenbroek.

Ontwikkel de vaardigheden om lijkende portretten te schilderen met de rijke diepe kleuren van olieverf. Leer niet alleen de geheime kneepjes van het vak, maar ervaar het proces stap voor stap met boeiende demonstraties die elke techniek tot in de finesses zal onthullen.

Ontdek de kracht van olieverf in combinatie met een sneldrogend medium, waardoor de mogelijkheden van het schilderen in meerdere lagen binnen handbereik liggen. Deze masterclass is niet alleen een les in techniek, maar een reis naar het hart van visuele expressie.

Laat je inspireren door de uitdaging om realiteit vast te leggen met een artistiek oog. Verleg je grenzen, ontwikkel je creatieve vermogens en ontdek de vreugde van het creëren van levensechte kunstwerken.

Schrijf je in voor deze masterclass en dompel jezelf onder in een wereld waar beeld en verf samensmelten tot verbluffende creaties.

Locatie:

Het gebouw van de stadsfabriek is een heerlijke locatie met prachtig licht, waardoor je je al snel thuis zult voelen en in gezelschap met anderen inspirerende lessen zult ervaren.

Voor wie?

Deze workshop is zowel voor beginners als gevorderden die graag portretten willen leren schilderen. Een leuke, inspirerende, leerzame en vooral gezellige masterclass. Je gaat aan het einde van de masterclass met een mooi schilderij weer naar huis.

Inclusief:

Naast het gebruik van alle materialen, krijgt je iedere dag een lekker kopje koffie of thee, met iets lekkers en een lunch. 

Programma:

Dag 1:

10:00 Welkom met koffie/thee en kennismaking
11:00 Uitleg van de materialen
11:30 Voorbeeld overbrengen op het paneel of doek
12:30 Lunch
13:00 – 16:00 Aanbrengen van eerste laag

Dag 2:

Aanbrengen van 2e laag.

Dag 3:

Aanbrengen van 3e laag en details.

Dag 4:

Finishing touch.

Praktische informatie:

Masterclass: Portretschilderen met olieverf – 4 dagen
Data: vrijdag 28 juni 2024 tot en met maandag 1 juli 2024
Aantal dagen: 4
Duur: 24 uur
Tijd: dagelijks van 10:00 – 16:00 uur
Plaats: Stadsfabriek, Medelsetraat 5, 4005 VA, Tiel.
Inclusief: gebruik van materialen, koffie/thee en lunch.
Kosten: € 475,-

Aantal deelnemers: minimaal 6 – maximaal 10

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

NIEUWSBRIEF