Dark Mode On / Off

Met mijn nieuwe stijl van schilderen voel ik me vrij en gelukkig en zit meer in een creatief proces met al die prachtige kleuren om me heen. Het is een enorm verschil met het naschilderen van foto’s, wat ik 35 jaar lang heb gedaan, waar ik probeerde om zo fotorealistisch mogelijk te schilderen. Dit los te laten brengt een totaal nieuw proces voor mij op gang.

Dit schilderij laat een pad in een bos zien naast een meer. Soms zijn de kleuren in de natuur ook zo intens dat ik het op die manier op het doek wil schilderen dat die sensatie voelbaar is.

Deze nieuwe impressionistische stijl schilder ik met dikke lagen olieverf, waardoor het wekenlang moet drogen voordat ik er een andere laag overheen kan zetten. Het schilderen kost tijd, omdat na iedere laag ik weer een paar weken moet wachten. En voordat het schilderij helemaal droog is, zal ongeveer een half jaar in beslag nemen, afhankelijk van de vochtigheidsgraad en temperaturen buiten.

Met een afmeting van 80x50cm is dit een schilderij waaraan ik enkele maanden met tussenpozen heb gewerkt. Het werk is zowel ontroerend door zijn kleur als robuust door zijn structuur. De algehele indruk is inspirerend en transformerend. Het is een open werk met talloze strengen wasachtige en felle kleuren en penseelvoering die doet denken aan schilderijen van Monet en Cézanne.

Het originele schilderij is te koop via vier verschillende online galeries, Artmajeur, Saatchi, Artfinder en Singulart, omdat ik wil kijken welke galerie de kunstverzamelaars heeft die geïnteresseerd zijn in impressionisme.

Daarnaast heb ik de afbeelding van dit schilderij op producten gezet. Hieronder enkele voorbeelden. Klik op de foto om meer informatie te zien.

Voorgestelde artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.