ua16978532-6
Dark Mode On / Off
Symbiose

Symbiose – als een krachtige versmelting van het goddelijk vrouwelijke met het plantenrijk. Het kappen van bomen en de vele bosbranden raakte mij diep en ik moest dit schilderen.

Wat zie we in de grote wereldsteden gebeuren? We bouwen maar door, steeds verder de hoogte in. Boeren moeten verdwijnen, landbouwgrond wordt opgeofferd aan de bouw van nieuwe dorpen en steden.  

Maar met het verdwijnen van vele bossen zullen er grotere problemen komen in de toekomst. Wij hebben zuurstof nodig en bomen hebben CO2 nodig. Dat geven wij elkaar – een goddelijke symbiose van de vrouwelijke kracht van al het leven op aarde.

Geen moeilijke rekensom, als er dan teveel CO2 uitstoot is, dan zouden er eigenlijk veel meer bomen geplant moeten worden. Zonder zuurstof is leven voor ons mensen, en al het leven op planeet aarde, niet mogelijk.

Ik wil hiermee laten zien dat de de natuur het zwaar heeft om onze vervuilde lucht te zuiveren. Wij hebben bomen nodig. Ze dragen ons, en al het leven. We moeten dankbaar zijn voor de natuur en niet verder de natuur vernietigen.

We moeten veel meer doen dan we nu hebben gedaan om de planeet te redden. Vrouwen zijn een belangrijke schakel tussen mens en natuur. Vrouwen hebben de kracht om deze situatie om te buigen.

Ik heb dit schilderij met olieverf geschilderd en het linnen doek zelf geprepareerd.

Dit is een kort filmpje waarin je het proces van tekening tot eind kunt bekijken.


Op de linkerboom zie je de Brooklyn Bridge met wolkenkrabbers van New York op de achtergrond. Bovenop de middelste boom zie je Shanghi, China, een stad met wolkenkrabbers en bovenop de rechter boom zie je Chicago, een grote stad in de Verenigde Staten met enorme wolkenkrabbers.

De bomen zijn een mix van boom en vrouw. Zij buigen van zwaarte doordat zij de steden dragen. Onder zie je een jonge boom die onder de grond groeit en water opneemt uit de aarde.

In de verte zie je bergen met sneeuwtoppen, wat laat zien dat er nog ruimte genoeg is om bomen te planten.

Het origineel is te koop via Singulart, Onlinegallery, Saatchiart, Artmajeur en Exto, de keuze is afhankelijk van het land waar je woont.

Prints op allerlei ondergronden zijn te koop via Werkaandemuur.nl.

author-sign

Voorgestelde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp