Dark Mode On / Off

In mijn nieuwe werk ben ik vooral bezig met landschappen en bomen. Deze schilder ik in een impressionistische stijl. De foto die ik voor dit schilderij heb gebruikt heb ik van het internet gedownload en ik kan niet achterhalen waar dit meer zich bevind. Misschien dat iemand mij dit kan vertellen?

Inspiratie

Over mijn inspiratie heb ik het eerder gehad in dit blog. Mijn inspiratie bij dit schilderij betrof het idee dat de takken zich naar elkaar toe buigen, alsof ze zich tot elkaar aangetrokken voelen. Ze staan daar eeuwenlang met het verlangen om elkaar aan te raken. Het verlangen is zó sterk, dat het ze uiteindelijk is gelukt! Dat intrigeerde me om dit te overdrijven en de takken in elkaar te laten overlopen.

De techniek

De dikke stroken olieverf geven met een bepaalde lichtinval een bijzondere weerkaatsing. Ik kan uren naar dit schilderij blijven kijken en ontdek telkens andere aspecten en kan er heelijk bij wegdromen.

verlangen 2
verlangen 2

Ik zal een betere foto toevoegen als het schilderij droog is. Het doek is van linnen. Deze heb ik volgens de ambachtelijke methode zelf geprepareerd en vervolgens gemonteerd op museumkwaliteit spielatten met een kruisverband.

Verlangen op ezel in atelier - 2023
Verlangen op ezel in atelier – 2023

Door het massieve spieraam en het formaat van 100x150cm, is het schilderij behoorlijk zwaar geworden. Hier zie je een foto waar hij op de ezel in mijn atelier staat.

In welk soort interieur past dit schilderij?

Mijn nieuwe impressionistische stijl is kleurrijk en past bijzonder mooi op gekleurde wanden. Ik heb hieronder een aantal voorbeelden geplaatst van interieurs waarbij dit schilderij bijzonder mooi staat.

Zoals je hierboven kunt zien, zijn de kleuren in het schilderij passend bij bijna elk interieur!

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

NIEUWSBRIEF

Voorgestelde artikelen