Dark Mode On / Off

Al een aantal jaren heb ik de wens om een hele grote serie te maken voor orakel kaarten. Nadat ik een paar weken geleden een nieuwe techniek met bladgoud heb geleerd in combinatie met aquarel, ben ik enthousiast geworden en wilde er meer maken, zó leuk vond ik het om daarmee bezig te zijn.

Tijdens het schilderen kreeg ik het idee, omdat ik het zo leuk vind om te doen, om er een hele serie van te maken.

Orakel kaarten

Orakel kaarten worden veelal gebruikt door mensen die ook Tarot kaarten lezen. De meeste decks bestaan uit minimaal 36 kaarten, maar kunnen zelfs tot 78 kaarten bestaan. Voor mijn serie heb ik besloten om het op 68 kaarten te houden; toch best heel veel!

De serie zal “Animal Spirits” gaan heten. Zoals de naam al aangeeft zullen het 68 kaarten zijn met dieren die een symbolische betekening hebben. Ik zal er zeker nog wel meer dan een jaar mee bezig zijn!

Het fotograferen van bladgoud vond ik best lastig. Uiteindelijk is het gelukt en heb ik zelfs een filmpje van de eerste zes schilderijen gemaakt.

Oud werk gepimpt

Het begon eigenlijk met wat oefeningen die ik wilde doen met deze nieuwe techniek en heb daarvoor wat oudere aquarellen gebruikt en deze omgetoverd tot deze serie. De oude aquarellen vond ik wat saai, hoewel ik daar wel eentje van heb verkocht in december 2021.

Ik zal de foto’s in fotoschop gaan bijwerken tot mooie kaarten om ze vervolgens in een Orakel doosje te gaan aanbieden.

Hier kun je een voorbeeld zien van een aquarel die ik heb omgetoverd tot een prachtige mixed media Orakel schilderij.

Wil jij op de hoogte blijven over deze serie? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal bij iedere paar schilderijen die klaar zijn weer een nieuwe blog schrijven.

close

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte:

Maximaal éénmaal per maand ontvang je een nieuwsbrief met mijn laatste activiteiten en nieuwste schilderijen.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

🤞 Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

author-sign

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voorgestelde artikelen