Dark Mode On / Off

Al een aantal jaren heb ik de wens om een hele grote serie te maken voor orakelkaarten. Nadat ik een paar weken geleden een nieuwe techniek met bladgoud heb geleerd in combinatie met aquarel, ben ik enthousiast geworden en wilde er meer maken.

Tijdens het schilderen kreeg ik het idee, omdat ik het zo leuk vind om te doen, om er een hele serie van te maken.

Orakelkaarten

Orakelkaarten worden veelal gebruikt door mensen die ook Tarotkaarten lezen. Het aantal kaarten in een orakelkaarten set kan bij iedere set verschillen. Het zijn er minimaal 36, maar er zijn ook sets die 78 bevatten. Voor mijn serie heb ik besloten om het op 50 kaarten te houden.

De serie zal “Animal Spirits” gaan heten. Zoals de naam al aangeeft zullen het kaarten zijn met dieren die een symbolische betekening hebben. Ik zal er zeker nog wel meer dan een jaar mee bezig zijn!

Het fotograferen van bladgoud vond ik best lastig. Uiteindelijk is het gelukt en heb ik zelfs een filmpje van de eerste zes schilderijen gemaakt.

Oud werk gepimpt

Het begon eigenlijk met wat oefeningen die ik wilde doen met deze nieuwe techniek en heb daarvoor wat oudere aquarellen gebruikt en deze omgetoverd tot deze serie.

Ik zal de foto’s in fotoschop gaan bijwerken tot mooie kaarten om ze vervolgens in een Orakel doosje te gaan aanbieden.

Hier kun je een voorbeeld zien van een aquarel die ik heb omgetoverd tot een prachtige mixed media Orakel schilderij.

Wil jij op de hoogte blijven over deze serie? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal bij iedere paar schilderijen die klaar zijn weer een nieuwe blog schrijven.

De hele serie is inmiddels klaar en kun je bekijken in de galerie. Nu is het alleen nog digitaliseren en met Photoshop er een mooie kaart van maken, zodat het naar de drukker kan.

???? Blijf op de hoogte!

We spammen niet! Lees meer in ons privacybeleid

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Voorgestelde artikelen