fbpx
Dark Mode On / Off

In 2013 ben ik begonnen met een serie oude ambachten te schilderen. En ik vond er nog twee op de zolder en vond het eigenlijk wel jammer dat ik ze niet eerder op mijn website heb gezet, dus bij deze alsnog. 

Het lijkt me ook erg leuk om in de toekomst nog een paar oude ambachten erbij te schilderen. Ik heb de taferelen in mijn galerie erbij geplaatst.

Vooral met de Nettenboetsters uit Scheveningen ben ik lang bezig geweest. Je kunt je dat misschien wel voorstellen, met de enorme grote vissersnetten die de dames aan het herstellen waren. Mijn oude oma, de oma van mijn moeder, droeg nog zo’n klederdracht, alleen had zij zilveren krullen langs haar hoofdkap. 

Ik ben opgegroeid in Voorburg en we gingen regelmatig naar Scheveningen, waar de vrouwen destijds nog deze kleding nog droegen. Ik weet niet of dat nu nog het geval is.

Het geeft voor mij een nostalgisch gevoel, de aanblik van hardwerkende mannen en vrouwen. Alles werd nog met de hand gedaan. 

Deze schilderijen heb ik gemaakt met olieverf op MDF. Ze zijn alle drie ingelijst. De Smit en De Boer zijn beiden te koop.

Ontvang gratis een hoofdstuk uit mijn boek!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

author-sign

Ik vind het leuk om je mening te horen en stel je reactie op prijs

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Voorgestelde artikelen