Ik ben beeldend kunstenaar en docent, illustrator, textiel- en oppervlakte grafisch ontwerper, textiel- en patroonontwerper, vertaler Engels-Nederlands/Nederlands-Engels en auteur.
Mijn werk is het resultaat van een multidisciplinair leerproces door middel van mode, beeldende kunst en textiel en is vooral gericht op handgemaakte illustratie en patroonontwerp toegepast op verschillende producten en oppervlakken. Ik hou van om oogverblindende kunst te maken met mijn penseel, olieverf en aquarellen, en kleurrijke patronen te ontwerpen om gewone dingen mooier te maken.
Ik heb een passie voor klassieke schilderkunst en de technieken van de oude meesters. Gedoceerd door een aantal vooraanstaande Nederlandse kunstenaars, zoals Cornelis Le Mair en Sam Drukker en volgde enkele cursussen in Florence/Italië (2015) aan de Angel Academy of Art bij Michael John Angel en aan de Florence Academy of Art in Zweden (2016). Sinds 2009 geef ik schilder- en tekenlessen.
Mijn werk is zowel nationaal als internationaal geëxposeerd. Ik ben een "Arc Living Artist" bij het Art Renewal Center in New York, een stichting die zich inzet voor de heropleving van het realisme in de beeldende kunst. Mijn schilderij "De Boomkikker" was finalist in de Salonwedstrijd.
In 2017 verscheen mijn eerste boek "De Hollandse School – Teken- & Schilderlessen". In 2019 verscheen de Engelse versie van het boek "De Nederlandse School – Schilder- & Tekenlessen".

Schilderen is mijn leven, ik gebruik mijn gevoel voor vormen, kleuren en materialen in al mijn schilderijen en heb door de jaren heen geëxperimenteerd met verschillende materialen en stijlen. Dit heeft geresulteerd in veel kennis en ervaring op het gebied van schilderen. Haar schilderijen hebben een stijl van fotografisch tot die van de 17e-eeuwse meesters. Sinds 2020 heB ik ook de digitale technieken ontwikkeld met InDesign, Illustrator en Photoshop.

WAARDEN
Creëren onthult de vreugdevolle geest en bevrijdt de grenzeloze krachten van liefde die we zijn.
Geduld, zorgzaamheid, reflectie, liefde voor het detail, expertise in alles wat ik doe. Ik prijs de geest van de ambachtslieden, hun workshops, de kunsten en ambachten, handgemaakt, de volkstaalwijsheid. Door oude technieken en knowhow opnieuw te maken en aan passen aan de moderniteit, wordt de geërfde schoonheid, waar we allemaal van uitgaan, beschermd.

Als kunstenaar hou ik van schilderen en illustreren, spelen en ervaren met texturen en tinten, waarbij ik mijn hand op een intuïtieve en grenzeloze manier loslaat. Olieverven, aquarellen en inkten zijn de mediums waarmee ik graag werk.

DIENSTEN
Ik werk nauw met u samen om uw ontwerpbehoeften te vervullen, van textiel voor mode tot behang voor huisdecoratie van illustratie voor kinderboeken. Van je nu een volledige printcollectie, een op maat gemaakt patroonontwerp moet maken van op zoek naar unieke aquarellen, ik ben ervan overtuigd dat je blij bent dat je met de resultaten bent.
– Handgemaakte illustraties
– Oppervlaktepatroonontwerp op basis van trends
– Op maat gemaakt behang en textiel op korte termijn –
Mode- en productontwerp
– Kunstprojecten

Al mijn afbeeldingen zijn All Rights Reserved © Ze mogen op geen enkele manier gereproduceerd worden en ongeoorloofd gebruik is verboden. Als je om wat voor reden dan ook een van mijn afbeeldingen wilt gebruiken, neem dan contact met mij op.

STATEMENT
Met mijn kunst wens ik dat mensen de roest, vrijheid en liefde voelen die ik voelde toen ik aan het schilderen was. Dat de essentie van deze gevoelens door de verf zal oplichten en de harten zullen raken van de mensen die mijn werk zien. Het geschenk dat God mij gegeven heeft, is niet alleen om een foto te schilderen, maar om mensen te helpen hun eigen geneugten van het leven en innerlijk welzijn te ontdekken door mijn schilderijen te bekijken, die vaak een boodschap aan de wereld zijn voor vrede, vrijheid en liefde . En om deze gedachten te delen zodat iedereen opgetild en ontwaakt kan worden voor de prachtige wereld die ik door alles heen zie.

Publicatie: De Nederlandse School – Teken- en schilderlessen – http://www.bravenewbooks.nl/jenniesmallenbroek

PRIJZEN:
Finalist Salonwedstrijd 2015 – Centrum voor Kunstvernieuwing.
Genomineerde Palm Art Award 2015.

EXPOSITIES:

2016:
Museum Thijnhof – groepstentoonstelling, Nederland, 25 november 2016 – 15 januari 2017.

2015:
Galerie Sous Terre – Kunstbeurs aan de Westeinderplassen, Nederland, 4-6 september.

2014:
Galerie Grang de Paul, Eindhoven, Nederland.
Edinburg Art Fair, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk, 14 – 16 november.
Kasteel Arcen, Arcen, Nederland, 11 juli – 1 september.
Kunst in de Kersentuin, Haarzuilen, Nederland. 15 juni.
Vitis Welzijncentrum, Poeldijk, Nederland, 1 april – 1 juli.
Groepsexpositie "Meisjes" Ursulakapel, Tongeren, België, 22 maart – 6 april.
Kunstdag Eindhoven, Nederland, 30 maart.
Solotentoonstelling op uitnodiging van Kies Kultuur. Filmhuis de Schakel, Vleuten, Nederland, 7 februari t/m 30 maart.
Kunstdag Breda, Nederland 16 maart.
Kunstdag Rotterdam, de Nenederland, 26 januari.
Solotentoonstelling "Lifelike" op uitnodiging bij PCB informatiecentrum in Nieuwegein, Nederland, 1 november t/m 30 juni.

PUBLICATIES:
Dier-en-Arts (Tijdschrift voor Dierenartsen)
2015 Ateliermagazine 2015
De reis van de Heldin – Hoofdstuk 11 (va pag. 68) Brochure
DFBA http://issuu.com/artsimon Borst/docs/brochure_biennale_2013
Artguide IX Florence Biënnale

2013 Kunstgids Amsterdam
2013 Kunstgids Amsterdam 2012 Jaarboekkunstenaars
– 2009, 2010, 2010

2013

IX Biënnale van Florence, Italië – 30 november t/m 8 december.
Galerie Montulet. "Gouds Realisme" Best Western Plus City Hotel, Gouda, Nederland, 29 augustus t/m 1 september.
Tentoonstelling met studenten, Maarssen., Nederland, 7 juli.
Restaurant Mix een Match. Amsterdam, 13 mei t/m 30 juni.
Hotel Pulitzer Amsterdam. "Koningin Beatrix", 28 februari t/m 31 mei.
Hotel Pulitzer Amsterdam, Nederland, 12 december 2012 t/m 28 februari.
Galerij Fransastic, Utrecht, Nederland, 15 juli t/m 15 oktober 2012
Kunstjaarbeurs Amsterdam, Nederland, 30 september 2012
Expositie met studenten, Maarssen, Nederland, 8 juni 2012
Utrechtse Kunstdag, Nederland, 14 april 2012
Tentoonstelling: Kunst in de kersentuin. Nederland, 1 juni 2010.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Translate »