fbpx
Dark Mode On / Off
Jennie is bezig met 1e olieverflaag

Naast beeldend kunstenaar en docent, illustrator, textiel- en oppervlakte grafisch ontwerper, textiel- en patroonontwerper, vertaler Engels-Nederlands/Nederlands-Engels en schrijfster ben ik ook partner, moeder van vijf kinderen en drie kleinkinderen.

Mijn werk is het resultaat van een multidisciplinair leerproces door middel van mode, beeldende kunst en textiel en is voornamelijk gericht op handgemaakte illustratie en patroonontwerp toegepast op verschillende producten en oppervlakken. Ik hou ervan om oogverblindende kunst te maken met mijn penseel, olieverf en aquarellen, en kleurrijke patronen te ontwerpen om gewone dingen mooier te maken.
Ik heb een passie voor klassieke schilderkunst en bestudeerde de technieken van de oude meesters. Gedoceerd door een aantal vooraanstaande Nederlandse kunstenaars, zoals Cornelis Le Mair en Sam Drukker en volgde enkele cursussen in Florence/Italië (2015) aan de Angel Academy of Art bij Michael John Angel en aan de Florence Academy of Art in Zweden (2016). Sinds 2009 geef ik schilder- en tekenlessen.
Mijn werk is zowel nationaal als internationaal geëxposeerd. Ik ben een “Arc Living Artist” bij het Art Renewal Center in New York, een stichting die zich inzet voor de heropleving van het realisme in de beeldende kunst. Mijn schilderij “De Boomkikker” was finalist in de Salonwedstrijd.
In 2017 verscheen mijn eerste boek “De Hollandse School – Teken- & Schilderlessen”. In 2019 verscheen de Engelse versie van het boek “The Dutch School – Painting & Drawing Lessons”.

Schilderen is mijn leven, ik gebruikt mijn gevoel voor vormen, kleuren en materialen in al mijn schilderijen en heb door de jaren heen geëxperimenteerd met verschillende materialen en stijlen. Dit heeft geresulteerd in veel kennis en ervaring op het gebied van schilderen. Haar schilderijen hebben een stijl van fotografisch tot die van de 17e-eeuwse meesters.Sinds 2020 heB ik ook de digitale technieken ontwikkeld met InDesign, Illustrator en Photoshop.

Waarden

Creëren onthult de vreugdevolle geest en bevrijdt de grenzeloze krachten van liefde die we zijn.
Geduld, zorgzaamheid, reflectie, liefde voor het detail, expertise zijn aanwezig in alles wat ik doe. Ik prijs de geest van de ambachtslieden, hun ateliers, de kunsten en ambachten. Door oude technieken en knowhow opnieuw te interpreteren en aan te passen aan de moderniteit, wordt de geërfde schoonheid, waar we allemaal van uitgaan, beschermd.

Ik verlies de tijdgeest tijdens het schilderen en illustreren, spelen en ervaren met texturen en tinten, waarbij ik mijn hand op een intuïtieve en grenzeloze manier loslaat. Olieverven, aquarellen en inkten zijn de mediums waarmee ik graag werk.

Al mijn afbeeldingen zijn All Rights Reserved © Ze mogen op geen enkele manier worden gereproduceerd en ongeoorloofd gebruik is verboden. Als je om wat voor reden dan ook een van mijn afbeeldingen wilt gebruiken, neem dan contact met me op.

Statement

Met mijn kunst wens ik dat mensen de rust, vrijheid en liefde voelen die ik voelde toen ik aan het schilderen was. Dat de essentie van deze gevoelens door de verf zal oplichten en de harten zal raken van de mensen die mijn werk zien. Het geschenk dat God mij heeft gegeven, is niet alleen om een ​​foto te schilderen, maar om mensen te helpen hun eigen geneugten van het leven en innerlijk welzijn te ontdekken door mijn schilderijen te bekijken, die vaak een boodschap aan de wereld zijn voor vrede, vrijheid en liefde . En om deze gedachten te delen zodat iedereen kan worden opgetild en ontwaakt voor de prachtige wereld die ik door alles heen zie.

Publicaties:

De Nederlandse School – Teken- en schilderlessen – http://www.bravenewbooks.nl/jenniesmallenbroek

Prijzen:

Exposities:

2016:

Museum Thijnhof – groepstentoonstelling, Nederland, 25 november 2016 – 15 januari 2017.

2015:

Galerie Sous Terre – Kunstbeurs aan de Westeinderplassen, Nederland, 4-6 september.

2014:

 • Galerie Grang de Paul, Eindhoven, Nederland.
 • Edinburg Art Fair, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk, 14 – 16 november.
 • Kasteel Arcen, Arcen, Nederland, 11 juli – 1 september.
 • Kunst in de Kersentuin, Haarzuilen, Nederland. 15 juni.
 • Vitis Welzijncentrum, Poeldijk, Nederland, 1 april – 1 juli.
 • Groepsexpositie “Meisjes” Ursulakapel, Tongeren, België, 22 maart – 6 april.
 • Kunstdag Eindhoven, Nederland, 30 maart.
 • Solotentoonstelling op uitnodiging van Kies Kultuur. Filmhuis de Schakel, Vleuten, Nederland, 7 februari t/m 30 maart.
 • Kunstdag Breda, Nederland 16 maart.
 • Kunstdag Rotterdam, de Nenederland, 26 januari.
 • Solo tentoonstelling “Lifelike” op uitnodiging bij PCB informatiecentrum in Nieuwegein, Nederland, 1 november t/m 30 juni.

2013

 • IX Biënnale van Florence, Italië – 30 november tot 8 december.
 • Galerie Montulet. “Gouds Realisme” Best Western Plus City Hotel, Gouda, Nederland, 29 augustus tot 1 september.
 • Tentoonstelling met studenten, Maarssen., Nederland, 7 juli.
 • Restaurant Mix een Match. Amsterdam, 13 mei t/m 30 juni.
 • Hotel Pulitzer Amsterdam. “Koningin Beatrix”, 28 februari tot 31 mei.
 • Hotel Pulitzer Amsterdam, Nederland, 12 december 2012 tot 28 februari.
 • Galerij Fransastic, Utrecht, Nederland, 15 juli tot 15 oktober 2012
 • Kunstjaarbeurs Amsterdam, Nederland, 30 september 2012
 • Expositie met studenten, Maarssen, Nederland, 8 juni 2012
 • Utrechtse Kunstdag, Nederland, 14 april 2012
 • Tentoonstelling: Kunst in de kersentuin. Nederland, 1 juni 2010.

PUBLICATIES:

Nieuwsbrief

[instagram-feed]
>
%d