Dark Mode On / Off

Figuratief heeft het overgenomen!

De stijl Figuratief heeft de plaats ingenomen van Abstract in het hart van de verzamelaars! Figuratief bestaat uit 13% van alle verkopen in het laatste kwartaal en wordt gevolgd door Expressionisme en Impressionisme als de meest favoriete stijlen!

De prijs van een verkocht kunstwerk is omhoog gegaan

We hebben gezien dat er een gemiddelde prijsstijging is 8% van een verkocht kunstwerk in vergelijking met het vorige kwartaal.

Verzamelaars zijn bereid om meer uit te geven aan hetzelfde formaat kunstwerken!

Medium-formaten kunstwerken blijven de meest verkochte formaten

68% van Singulart’s verzamelaars kochten kunstwerken binnen een gebied van 50-50cm – 150x150cm.

Wat mensen écht mooi vinden

Het is een bijzonder bericht omdat in de afgelopen 100 jaar abstract de hoofdtoon is geweest. Toen ik besloot in 2008 om, na 30 jaar schilderervaring professioneel kunstschilder te worden, werd realisme niet gewaardeerd. Omdat ik realistisch schilder, vroeg ik om mij heen aan mensen wat ze meer waardeerden. Het bleek dat 95% van de mensen die ik sinds 2008 heb gesproken realisme meer waardeerden dan abstracte schilderijen!

Hoe komt het dat abstract het jarenlang goed heeft gedaan in de kunstwereld? Aan de ene kant is dat het kunstonderwijs wat meer gericht was op jezelf expressief uitdrukken, waarbij het minder belangrijk was of men goed kon schilderen of tekenen. Verzamelaars hebben zich gericht op wat een kunstwerk waard was als belegging en hoopten dat het een goede investering zou zijn. Nu mensen steeds meer het verlangen krijgen naar mooie dingen om zich heen, kiest men nu vaker voor realistische schilderijen; datgene waar men blij van wordt.

Sinds 2008 heb ik een aantal artikelen geschreven in kranten en tijdschriften dat het realisme terug zou komen, juist omdat ik om mij heen alleen maar hoorde dat mensen dit mooier vonden. Hoe blij ben ik nu met dit bericht van Singulart, waar mijn werk ook wordt getoond sinds oktober en na één dag al zorgde voor de verkoop van mijn schilderij de Boomkikker.

We zitten in een transitie waar mensen meer geneigd zijn naar hun hart te luisteren en zoeken de verbinding met mooie en liefdevolle dingen om zich heen.

Voorgestelde artikelen

Ik vind het leuk om je mening te horen en stel je reactie op prijs

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.