Dark Mode On / Off

Stilleven Passie: mijn nieuwste schilderij

Als kunstenaar vind ik mijn inspiratie vaak in de alledaagste dingen om me heen. Soms zijn het de kleuren die me aantrekken, soms de vormen, en soms een combinatie van beide. Mijn nieuwste schilderij, een stilleven met bloemen, is zo’n uitdrukking van mijn diepste verbinding met kleur en vorm.

Het begon allemaal met een simpel boeket bloemen dat mijn aandacht trok op een grijze, sombere dag. Te midden van al het grijs en de monotone kleuren van de omgeving, straalden deze bloemen in felle tinten. Oranje, rood, geel – ze leken wel te dansen in het licht. Het was alsof ze een verhaal vertelden van vreugde te midden van somberheid, van levendigheid te midden van rust.

Toen ik besloot dit boeket vast te leggen op doek, wist ik dat ik niet alleen de bloemen zelf wilde schilderen, maar ook de energie en de emotie die ze bij me opriepen. Daarom koos ik voor een achtergrond in een zachte grijsblauwe tint, een kleur die rust en kalmte uitstraalt. Het contrast tussen de levendige bloemen en de rustige achtergrond creëert een dynamiek die ik fascinerend vind.

Maar wat me het meest raakte bij het schilderen van dit stilleven, was de intense oranje kleur die overheerst in het boeket. Oranje, voor mij, is een kleur die kracht en passie symboliseert. Het is een kleur die rechtstreeks naar mijn hart en ziel lijkt te spreken. Terwijl ik elke penseelstreek aanbracht, voelde ik mezelf ondergedompeld worden in de warmte en energie van deze kleur. Het was alsof ik een deel van mezelf overbracht op het doek, een deel van mijn eigen innerlijke vuur.

En zo ontstond mijn nieuwste schilderij – een viering van kleur, van leven, van passie. Het is meer dan alleen een afbeelding van bloemen op een doek; het is een weerspiegeling van mijn diepste emoties, van mijn verbinding met de wereld om me heen.

Ik kijk ernaar uit om dit schilderij te delen met anderen tijdens de expositie van aanstaande vrijdag. Ik hoop dat het anderen net zo zal raken als het mij heeft geraakt tijdens het schilderproces. Want uiteindelijk is dat waar kunst om draait – om verbinding te maken, om emoties op te roepen, om het hart te raken.

Laten we samen het avontuur van kleur en passie omarmen, en laten we ons laten leiden door de kracht van kunst.

img 2113

Voorgestelde artikelen