Dark Mode On / Off

Tekenen als meditatie: mijn heilzame reis met potlood en papier

Tekenend in de serene stilte van mijn kleine atelier achterin de tuin, vind ik vrede en sereniteit. Het is als een vorm van meditatie, een reis naar innerlijke rust en kalmte. Mijn potlood glijdt over het papier terwijl ik mijn gedachten en zorgen loslaat en tegelijkertijd naar ofwel een podcast luister of naar zachte muziek. Vandaag wil ik je meenemen op een reis door mijn tekeningen die ik in de afgelopen weken heb gemaakt, waarvan één een vertederende baby en de andere, een krachtige afbeelding van mijn vader.

De genezende kracht van tekenen

Tekenend voel ik hoe alle stress en zorgen van de dag van me afglijden. Het is een moment waarop ik volledig in het heden ben en mijn gedachten tot rust komen. Tekenen fungeert voor mij als een vorm van meditatie, een manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en innerlijke vrede te vinden.

De tekeningen van de baby en mijn vader

De tekening van de baby symboliseert voor mij onschuld en puurheid. Het herinnert me eraan dat het leven altijd vernieuwend is en vol belofte. De afbeelding van mijn vader is een eerbetoon aan zijn kracht en wijsheid, een man die altijd een bron van inspiratie voor me is geweest. Beide tekeningen hebben een diepe emotionele betekenis voor mij.

Het creatieve proces

Er is niet veel voor nodig om te tekenen want het creatieve proces begint meestal gewoon alleen met een blanco vel papier en een potlood. Ik gebruik foto’s die ik uitvergroot en verbeter en print die uit. Verder laat ik me leiden door mijn intuïtie en de emoties die ik wil uiten. Terwijl ik teken, voel ik me verbonden met het onderwerp en de materialen. Het is een proces dat me in staat stelt om me volledig uit te drukken.

Mijn wens om de hele dag door te tekenen

Als ik in mijn creatieve zone ben, zou ik het liefst de hele dag door willen tekenen. Maar het dagelijks leven en verantwoordelijkheden maken dat soms moeilijk. Toch vind ik manieren om tekenen een belangrijk onderdeel van mijn leven te maken, zelfs als het maar voor een paar kostbare momenten per dag is.

Een filmpje

Hieronder een klein filmpje waar je kunt meegenieten van het moment dat ik aan het tekenen ben.

Inspiratie

Ik raad iedereen aan om de kracht van creativiteit te verkennen, of het nu tekenen, schilderen, schrijven of een andere kunstvorm is. Het kan een manier zijn om even te ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven en innerlijke rust te vinden. Ik haal inspiratie uit mensen en dieren, en ik moedig je aan om jouw eigen artistieke reis te beginnen.

In mijn tekeningen heb ik een toevluchtsoord gevonden, een plek van rust en genezing. Ze herinneren me eraan dat creativiteit een krachtige manier is om vreugde te vinden in het moment. Ik nodig je uit om uw eigen creatieve passies te verkennen en te ontdekken hoe ze je kunnen helpen in uw zoektocht naar innerlijke vrede.

Wil jij ook graag een portrettekening?

Dat kan natuurlijk! Heel graag zelfs, want daardoor kan ik vaker portretten tekenen; iets waar ik heel gelukkig van wordt. Neem contact met mij op voor meer informatie en de mogelijkheden. Of kijk hier voor meer informatie.

Je kunt ook een workshop volgen om beter te leren portrettekenen. Deze staan vermeld in de workshopagenda.

Tip: Kijk ook eens naar een overzicht van de tekeningen die ik in mijn galerie heb staan.


  • tekening portret liam klein
  • tekening portret papa klein

Voorgestelde artikelen