fbpx
Dark Mode On / Off

Verkocht: Een kudde olifanten

In oktober heb ik een blog geschreven over hoe je je werk via online galerieën kunt verkopen. Ik heb er toen zelf een paar onderzocht en me ook aangemeld voor goedkeuring. Daar was Artfinder één van. Ik ben gestart met een gratis account waar je vijf schilderijen mocht plaatsen. Tot mijn grote verrassing kreeg ik op 15 december 2021 een email van hen dat het schilderij van een kudde olifanten was verkocht!

Helemaal blij natuurlijk, want ik heb dit schilderij al in 2014 gemaakt en het hing al die tijd in mijn atelier en de laatste paar jaren in mijn woonkamer boven de bank, want ik vind hem zelf geweldig.

Is het lastig om afstand te doen?

Natuurlijk is er nu een lege plek ontstaan boven de bank en vind ik het jammer dat ik er zelf niet meer naar kan kijken, maar ik ben heel gelukkig dat het schilderij naar iemand is toegegaan die het prachtig vind en ervan kan genieten. En ik ben ook supertrots dat het nu in Engeland ergens hangt waar meer mensen ervan kunnen genieten. Het geeft mij weer de ruimte om een nieuw schilderij te maken voor boven de bank.

Verzending zelf geregeld

Bij Saatchi en bij Singulart wordt de verzending voor je geregeld. Bij deze verkoop via Artfinder moest ik de verzending van het schilderij zelf regelen en dat was eventjes lastig om uit te zoeken hoe dat moest voor internationale transport. Daarbij was er geen doos te vinden voor het formaat, want het schilderij is inclusief lijst 130x130cm. Daarom moest ik een doos zelf in elkaar knutselen en heb ik dat zo goed mogelijk gedaan om geen beschadigingen te krijgen tijdens het transport.

Inspiratie

Mijn inspiratie om dit schilderij te maken kwam omdat ik altijd een voorliefde heb gehad voor olifanten. Mijn grootste wens was destijds om ooit eens op een olifant te zitten. Daar ben ik naderhand helemaal van terug gekomen toen ik de vreselijke verhalen hoorde hoe olifanten lijden onder het gewicht en de trainingen van hun bazen als ze jong zijn. Ik heb gemerkt dat als je iets visualiseert, bijvoorbeeld de wens om een echte olifant aan te raken, dat dit werkelijkheid kan worden, want een paar maanden later kwam mijn grote wens uit en zijn we naar Thailand gegaan en hebben in een reservaat met een olifant gewandeld en haar gewassen. Daarmee heb ik de essentie van een olifant gevoeld. Het was een geweldige ervaring.

Exposities

De kudde olifanten is al een aantal keren geëxposeerd, samen met de andere schilderijen uit de serie.

Werkwijze

Ik wilde graag een schilderij maken met maar drie kleuren. Dat heb ik in deze serie van dieren gedaan. Uiteindelijk heb ik er vier gemaakt: shiraffen, paarden, olifanten en zebra’s. (De shiraffen en de zebra’s zijn helaas tijdens de laatste verhuizing gesneuveld).

Het schilderij is op een linnen canvas geschilderd. Ik heb eerst een onderschildering gemaakt en daarna heb ik er met olieverf in diverse laagjes overheen geglaceerd.

In deze video kun je zien hoe het schilderij stapsgewijs tot stand is gekomen.

verkocht: kudde olifanten

Schilderij verpakkingsgids

DOWNLOAD gratis deze gids om je kunstwerken

veilig te verzenden.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

author-sign

Voorgestelde artikelen

>
%d bloggers liken dit: