Dark Mode On / Off

Verkocht: Portret van een oude vrouw die een pijp rookt

Dit portret heb ik opgezet tijdens een demonstratie in het voorjaar van 2017 bij een masterclass die ik toen gaf. In de daaropvolgende twee jaar heb ik het portret afgeschilderd en pas in 2019 heb ik de laatste penseelstreken gedaan.

Saatchi online galerie

Pas in november 2021 heb ik mijn galerie die nog steeds op Saatchi stond bijgewerkt. Oud werk verwijdert en andere schilderijen geplaatst.

Tot mijn grote verrassing kreeg ik op 28 december 2021 een email van Saatchi dat het portret van de oude vrouw die een pijp rookt was verkocht. 

Dit schilderij is naar een privéverzamelaar in de Verenigde Staten gegaan.

Olieverf op MDF-hout

De schildertechnieken die ik bij dit portret heb gebruikt zijn zoals de oude meesters het ook deden, nl.: een onderschildering (modello) en daaroverheen laagjes geglaceerd met olieverf. 

Inspiratie

Ik hou van andere culturen en mensen die er anders uitzien dan het gemiddelde. Ik hou van echte mensen met rimpels, die zoveel kunnen vertellen over het leven van ze hebben geleid. Dit portret sprak mij aan omdat deze oude vrouw een pijp rookt en dat zie je niet meer dagelijks. In andere culturen is dat niet ongewoon. Vooral de parels die ze draagt geven grote rijkdom aan, maar zijn ze echt? Ze zijn in een groot contrast met de pijp die ze rookt. De kleuren die ik heb gebruikt, het rood van haar hoofddoek, een primaire kleur wordt versterkt door de groene achtergrond.

Voorgestelde artikelen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.