Dark Mode On / Off
img 0041

Workshop zelfportret: een groot succes vol gezelligheid en creativiteit

Op zaterdag 8 juni 2024 gaf ik een langverwachte workshop zelfportret schilderen met acrylverf, en ik ben blij om te melden dat het een doorslaand succes was! Enthousiaste deelnemers verzamelden zich in de sfeervolle ruimte van de Stadsfabriek aan de Medelsestraat 5 in Tiel. Wat een dag vol creativiteit en gezelligheid beloofde te worden, overtrof al mijn verwachtingen.

Een warme start

De dag begon met een warm welkom en een korte introductie van mijzelf. De deelnemers, een kleine groep van zowel beginners als meer ervaren kunstenaars, werden meteen op hun gemak gesteld. De sfeer was ontspannen en uitnodigend, met zachte muziek op de achtergrond en een heerlijk kopje koffie of thee binnen handbereik en tussen de middag een lekkere lunch.

Creatieve ontwikkeling en technieken

Ik startte de workshop met een uitleg over de basisprincipes van het zelfportret. Ik gaf tips over verhoudingen, schaduwwerking en het belang van licht en kleur. Daarna was het tijd om aan de slag te gaan. De deelnemers kregen de kans om verschillende technieken uit te proberen, we begonnen met houtskool en toen het portret er redelijk goed op stond, gingen we over tot acrylverf.

Het was prachtig om te zien hoe iedereen zijn eigen stijl ontwikkelde. Sommige deelnemers kozen voor een realistische benadering, terwijl anderen de voorkeur gaven aan een meer abstracte weergave. Ik liep ondertussen rond om individuele begeleiding te geven, waardoor iedereen het beste uit zichzelf kon halen.

Gezelligheid en samenwerking

Wat deze workshop extra bijzonder maakte, was de gezellige en ondersteunende sfeer. Deelnemers moedigden elkaar aan, gaven complimenten en wisselden tips en ideeën uit. Er werd veel gelachen, en de creatieve energie was bijna tastbaar. Een pauze met versgebakken lekkernijen zorgde voor een welkome onderbreking en gaf iedereen de kans om even op te laden en nieuwe inspiratie op te doen.

Tevreden en blij met een gezellige dag èn met het resultaat

Aan het einde van de workshop hadden we allemaal een prachtig zelfportret gecreëerd. Het was geweldig om te zien hoe trots en tevreden iedereen was met hun werk. De glimlachen op de gezichten van de deelnemers spraken boekdelen. Ze hadden niet alleen nieuwe vaardigheden geleerd, maar ook nieuwe vriendschappen gesloten en veel plezier gehad.

Ik kijk met veel plezier terug op deze geslaagde middag en ik weet zeker dat iedereen met een goed gevoel naar huis is gegaan. Deze workshop was een prachtige combinatie van leren, creëren en samen genieten. Ik kan niet wachten op de volgende keer!

Ik vind het leuk om je mening te horen en stel je reactie op prijs

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.